Ученица посјекла руку бјежећи од ватрене стихије у бијељинском Дому ученика

Небојша Томашевић
Ученица посјекла руку бјежећи од ватрене стихије у бијељинском Дому ученика

Бијељина - Седамнаестогодишња станарка Дома ученика у Бијељини лакше је повријеђена када је бјежећи од ватрене стихије која је захватила ову установу посјекла руку, а више ђака се нагутало дима.

Пожар је избио у уторак око 20.30 часова у једној од спаваоница на првом спрату зграде у којој су боравиле двије ученице. Оне су у моменту избијања ватрене стихије биле у другој спаваоници, чиме је избјегнута трагедија. Ватрена стихија угашена је исто вече око 22 часа.

Према незваничним информацијама, претпоставља се да је пожар проузроковало прегријавање гријалице. Ватра је прогутала комплетну просторију у којој је букнула, као и све што се налазило у њој, а само брзом реакцијом особља Дома спријечено је ширење пламена и трагедија.

- Иако је пожар изазвао панику међу ђацима, особље Дома је било прибрано и реаговало правовремено, те су по избијању пожара са апаратима за гашење почели су да се боре са ватром. Веома брзо су стигли и бијељински ватрогасци, који су угасили пожар, тако да је избјегнут црни биланс - рекао је један од свједока овог догађаја, који није желио да му објавимо име.

Станари Дома су испричали да је пожар изазвао праву панику међу ђацима, који су, када је дим почео да се шири, брже-боље бјежали на све стране.

- Трчали су као суманути, а дим је куљао ходницима. Ученица која је повриједила руку је ударила о стакло на вратима или прозор током бјежања, па је посјекла три прста. Неколико ученика је због гутања дима почело да кашље и нису могли да дишу. Срећом, ту су били радници Службе хитне помоћи који су им дали кисеоник, па је све прошло без већих посљедица - рекао је један станар дома.

У Полицијској управи Бијељина казали су да су евакуисали Дом ученика.

- У пожару је лакше повријеђена малољетна особа и помоћ су јој пружили љекари Службе хитне помоћи. Обављен је увиђај и с лица мјеста изузети трагови с циљем утврђивања узрока пожара и других околности - рекли су у ПУ Бијељина.

У бијељинској Ватрогасној бригади су казали да су дојаву о пожару добили око 20.40 часова, те да су одмах послали екипе на терен.

- На лице мјеста изашла су два ватрогасна возила и шест ватрогасаца. Пожар је избио у једној од соба на првом спрату, гдје је сав намјештај изгорио и причињена је већа материјална штета. На срећу није било теже повријеђених, а ватру смо успјели брзо да савладамо - казао је старјешина Територијалне ватрогасне јединице Бијељина Миле Спасојевић.

Према његовим ријечима, трагедија је избјегнута захваљујући чињеници да ученици нису спавали.

Дом

Директор Дома ученика Владо Вуловић казао је да не може да даје изјаве док не буде завршена полицијска истрага.

У овој установи је смјештено око 180 ђака, који су распоређени у собама на пет спратова. Сазнајемо да су се сви они након пожара вратили у своје просторије, сем дјевојака, чија соба је изгорјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана