Ubio kćerkinog nevjenčanog supruga

Goran Obradović
Ubio kćerkinog nevjenčanog supruga

Jezero - Marko Nišić (60) uhapšen je zbog sumnje da je u svojoj kući u Željezničkoj ulici u Jezeru, u petak rano ujutru ubio Zorana Lazića (44) iz Sarajeva.

Lazić je nevjenčani suprug Nišićeve kćerke Dragice sa kojom ima dijete.

Do pucnjave je došlo oko 3.45 časova, a prema nezvaničnim informacijama Nišić je u Lazića ispalio više hitaca iz pištolja u grudi i glavu. 

Prema prvim informacijama motiv pucnjave su višemjesečni sukobi između njih dvojice, oko Lazićevog sina.

Lazić je prvo u četvrtak uveče oko 21 čas došao do Nišićeve kuće i tražio da vidi sina, a Marko i njegova supruga su mu rekli da ga ne može vidjeti. Tada je došlo do svađe između njih i a nesuđeni zet je pretukao punca. Ubrzo je na lice mjesta došla i policija, ali je Lazić uspio pobjeći.

Policija je poslije toga pretraživala mjesta gdje se sumnjalo da se krije, ali ga nisu pronašli, a patrola je nekoliko puta obilazila i kuću Nišića.

Međutim, Lazić se oko tri časa iza ponoći vratio i razvalio ulazna vrata na kući Nišića. Prema pričama mještana Jezera, on je samo želio po svaku cijenu da vidi dijete koje ima sa Nišićevom kćerkom, a što su mu oni branili. Kada je nasilno ušao u kuću, Nišić ga je sačekao. Prema prvim informacijama valjda je tada ponovo došlo do sukoba između njih i kada nije mogao da ga smiri Marko je ispalio više hitaca u svoju žrtvu.

Komšije porodice Nišić nisu htjele puno da pričaju o njima, uglavnom svi ističu da se oni nisu ni sa kim mnogo družili.

- Oko te porodice uvijek je bilo mnogo problema. Marko nikada nije napadao komšije, ali je često imao incidente po drugim selima. Njegova dva sina Radenko i Jovo nalaze se u zatvoru gdje odslužuju kaznu od po dvije godine zatvora, jer su prije nekoliko godina brutalno pretukli nekog starca i oteli mu 70 maraka - rekao je jedan od komšija.

Lazićeve komšije imaju samo riječi hvale o njemu i ističu da je bio veoma dobar čovjek, koji je bio ludo zaljubljen u Dragicu i nije mogao živjeti bez nje.

On je u četvrtak uveče bio u komšiluku, sjedio je kod komšija i ništa nije ukazivalo da bi tako nešto slično mogao uraditi. Prema pričama komšija on je tvrdio i da će pretući Dragicu i njenu majku, jer je prema njegovim riječima upravo nju krivio što su se njih dvoje rastali i što nije smio viđati sina.

- Bila je to čudna veza. Oko godinu dana su bili zajedno, ali svako malo su raskidali i svađali se. Prije dvadesetak dana sam ih vidio kako šetaju i mislio sam da su opet zajedno, ali evo šta se desi. U selu su neki pričali i da to nije njegov sin, ali on ga je prihvatio i rekao da će ga odgajati kao svog - ispričao nam je jedan od komšija.

Ubijeni Lazić je odrastao u domu za nezbrinutu djecu u Sarajevu poslije čega je otišao i godinama živio i radio u Holandiji, gdje je dva puta bio oženjen i imao dvije kćerke.

- Bio je lud za Dragicom. Kuću je napravio, a kada je ostao bez para počeo je da prodaje ono što ima. Ali bilo je dana kada nije imao ni za hranu. Primijetili smo da se proteklih dana ponašao drugačije nego inače, ali nismo mogli da naslutimo šta će da se dogodi - pričaju njegove komšije.

Napadi

Ranije su službenici Stanice javne bezbjednosti Mrkonjić Grad, Tužilaštvu dostavili izvještaj protiv Zorana Lazića zbog nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici, teški tjelesnih povreda i oštećenja tuđe stvari.

- Kao motiv izvršenja krivičnog djela pojavljuje se emotivna veza između Z. L. i kćerke M. N. - rekli su u policiji.

 

Ubistva

 

Jezero

Biljana Paić (40), pomoćnik predsjednika opštine Vrbas, ubijena je 24. januara prošle godine u blizini Jezera hicem iz lovačke puške. Paićeva je u okviru zvanične posjete Republici Srpskoj prenoćila u ugostiteljskom objektu “Apolon” u Prisojama. Nju je oko tri sata ujutro, na spavanju, ubio Mladen Danilović (30), koji je potom ubio sebe.

 

Doboj

Zorica Knežević (47) iz Kladara kod Doboja surovo je likvidirana 4. januara ove godine kada je bombu na nju bacio njen momak Muhamed Hadžikadunić (35), koji je tom prilikom teško povrijeđen. Sve se dogodilo u Sportsko-rekreacionom centru “Džungla” gdje je Kneževićeva držala frizerski salon. Motiv ubistva je ljubomora

 

Derventa

Slađan Jokanić (29) iz Dervente ubijen je nožem 19. januara 2015. tokom pijanke u kući rođaka Blagoja Jokanića u selu Drijen kod Dervente. Istragom je otkriveno da ga je ubio Branimira Gvozdenovića iz Dervente, poslije svađe.

 

Banjaluka

- Aleksandar Rold (19) iz Banjaluke ubijen je početkom februara ove godine kada ga je njegov vršnjak Anđelo Marković deset puta ubo nožem, od čega su dva uboda bila u srce, a jedan u oko. Ubistvo je počinjeno na sportskom terenu osnovne škole “Jovan Cvijić” u banjalučkom naselju Kočićev vijenac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana