Убио кћеркиног невјенчаног супруга

Горан Обрадовић
Убио кћеркиног невјенчаног супруга

Језеро - Марко Нишић (60) ухапшен је због сумње да је у својој кући у Жељезничкој улици у Језеру, у петак рано ујутру убио Зорана Лазића (44) из Сарајева.

Лазић је невјенчани супруг Нишићеве кћерке Драгице са којом има дијете.

До пуцњаве је дошло око 3.45 часова, а према незваничним информацијама Нишић је у Лазића испалио више хитаца из пиштоља у груди и главу. 

Према првим информацијама мотив пуцњаве су вишемјесечни сукоби између њих двојице, око Лазићевог сина.

Лазић је прво у четвртак увече око 21 час дошао до Нишићеве куће и тражио да види сина, а Марко и његова супруга су му рекли да га не може видјети. Тада је дошло до свађе између њих и а несуђени зет је претукао пунца. Убрзо је на лице мјеста дошла и полиција, али је Лазић успио побјећи.

Полиција је послије тога претраживала мјеста гдје се сумњало да се крије, али га нису пронашли, а патрола је неколико пута обилазила и кућу Нишића.

Међутим, Лазић се око три часа иза поноћи вратио и развалио улазна врата на кући Нишића. Према причама мјештана Језера, он је само желио по сваку цијену да види дијете које има са Нишићевом кћерком, а што су му они бранили. Када је насилно ушао у кућу, Нишић га је сачекао. Према првим информацијама ваљда је тада поново дошло до сукоба између њих и када није могао да га смири Марко је испалио више хитаца у своју жртву.

Комшије породице Нишић нису хтјеле пуно да причају о њима, углавном сви истичу да се они нису ни са ким много дружили.

- Око те породице увијек је било много проблема. Марко никада није нападао комшије, али је често имао инциденте по другим селима. Његова два сина Раденко и Јово налазе се у затвору гдје одслужују казну од по двије године затвора, јер су прије неколико година брутално претукли неког старца и отели му 70 марака - рекао је један од комшија.

Лазићеве комшије имају само ријечи хвале о њему и истичу да је био веома добар човјек, који је био лудо заљубљен у Драгицу и није могао живјети без ње.

Он је у четвртак увече био у комшилуку, сједио је код комшија и ништа није указивало да би тако нешто слично могао урадити. Према причама комшија он је тврдио и да ће претући Драгицу и њену мајку, јер је према његовим ријечима управо њу кривио што су се њих двоје растали и што није смио виђати сина.

- Била је то чудна веза. Око годину дана су били заједно, али свако мало су раскидали и свађали се. Прије двадесетак дана сам их видио како шетају и мислио сам да су опет заједно, али ево шта се деси. У селу су неки причали и да то није његов син, али он га је прихватио и рекао да ће га одгајати као свог - испричао нам је један од комшија.

Убијени Лазић је одрастао у дому за незбринуту дјецу у Сарајеву послије чега је отишао и годинама живио и радио у Холандији, гдје је два пута био ожењен и имао двије кћерке.

- Био је луд за Драгицом. Кућу је направио, а када је остао без пара почео је да продаје оно што има. Али било је дана када није имао ни за храну. Примијетили смо да се протеклих дана понашао другачије него иначе, али нисмо могли да наслутимо шта ће да се догоди - причају његове комшије.

Напади

Раније су службеници Станице јавне безбједности Мркоњић Град, Тужилаштву доставили извјештај против Зорана Лазића због насиља у породици или породичној заједници, тешки тјелесних повреда и оштећења туђе ствари.

- Као мотив извршења кривичног дјела појављује се емотивна веза између З. Л. и кћерке М. Н. - рекли су у полицији.

 

Убиства

 

Језеро

Биљана Паић (40), помоћник предсједника општине Врбас, убијена је 24. јануара прошле године у близини Језера хицем из ловачке пушке. Паићева је у оквиру званичне посјете Републици Српској преноћила у угоститељском објекту “Аполон” у Присојама. Њу је око три сата ујутро, на спавању, убио Младен Даниловић (30), који је потом убио себе.

 

Добој

Зорица Кнежевић (47) из Кладара код Добоја сурово је ликвидирана 4. јануара ове године када је бомбу на њу бацио њен момак Мухамед Хаџикадунић (35), који је том приликом тешко повријеђен. Све се догодило у Спортско-рекреационом центру “Џунгла” гдје је Кнежевићева држала фризерски салон. Мотив убиства је љубомора

 

Дервента

Слађан Јоканић (29) из Дервенте убијен је ножем 19. јануара 2015. током пијанке у кући рођака Благоја Јоканића у селу Дријен код Дервенте. Истрагом је откривено да га је убио Бранимира Гвозденовића из Дервенте, послије свађе.

 

Бањалука

- Александар Ролд (19) из Бањалуке убијен је почетком фебруара ове године када га је његов вршњак Анђело Марковић десет пута убо ножем, од чега су два убода била у срце, а један у око. Убиство је почињено на спортском терену основне школе “Јован Цвијић” у бањалучком насељу Кочићев вијенац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана