Ubio ga grom dok je kupio šljive

Sanja Amidžić
Ubio ga grom dok je kupio šljive

Zvornik - Mile Stevanović (40) iz Zvornika podlegao je povredama nakon što ga je udario grom u dvorištu njegove kuće u naselju Šćemilija.

Stevanović je brzo prevezen u zvorničku bolnicu, ali ljekari nisu mogli da ga spasu. U trenutku nesreće, koja se dogodila u četvrtak oko 13.30 časova, sa Stevanovićem je bila supruga Slobodanka (21) i njena maloljetna sestra koje su lakše povrijeđene. Njima je ljekarska pomoć ukazana u bolnici u Zvorniku, poslije čega su puštene na kućno liječenje.

Dok je Stevanović kobnog dana kupio šljive, počela je da pada kiša uz grmljavinu.

- Kako bi se sakrio od pljuska, stao je ispod drveta. Munja je sijevnula, a grom je udario direktno u stablo ispod kojeg je stajao Stevanović. Udar je pokosio Stevanovića koji je u besvjesnom stanju ostao da leži na zemlji - kazao je jedan od komšija.

Stevanović je odmah prevezen u zvorničku bolnicu gdje su mu utvrđene povrede opasne po život. Prema nezvaničnim informacijama, on je u bolnicu dovezen bez svijesti i sa povredom grudnog koša i noge. Ljekari su reanimacijom uspjeli da vrate funkciju srca, ali se oko 22 časa Stevanovićevo zdravstveno stanje pogoršalo i ubrzo je preminuo.

Komšije porodice Stevanović ostale su u šoku kada su čule šta se dogodilo.

- Čula sam da je radio nešto u voćnjaku kada ga je udario grom. Nadali smo se da će se izvući. Ne mogu da vjerujem da mu se to desilo. Mile je bio odličan čovjek. Žao mi je i njega i njegove porodice - kazala je jedna komšinica i dodala da je Stevanović bio zaposlen u jednoj zvorničkoj firmi i da su iza njega ostali supruga i sin koji je rođen prije nekoliko mjeseci.

Identična tragedija dogodila se ove sedmice i na brdu Tmor kod Rogatice gdje je grom ubio Juroša Kosorića (60) dok je iz šume izvlačio drva. Kada je počela oluja, sakrio se ispod drveta, koje je pogodio grom i usmrtio Kosorića. Prije nekoliko dana u Aleksandrovcu u Srbiji grom je ubio dvije djevojčice koje su hodale ulicom dok je padala kiša i grmjelo.

Savjeti stručnjaka

Stručnjaci savjetuju svima koji se u trenutku nevremena nađu na otvorenom prostoru da se ne približavaju drveću, banderama, dalekovodu i visokim građevinama. U tim situacijama najbolje je čučnuti, spustiti glavu i začepiti uši. U slučaju boravka u objektu za vrijeme grmljavine, ne treba prilaziti prozoru i električnim aparatima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana