Убици рођака казна смањена за годину

Небојша Томашевић
Убици рођака казна смањена за годину

Источно Сарајево - Миломир Перовић (58) звани Мића из села Гривци код Рогатице у Окружном суду у Источном Сарајеву у поновљеном поступку осуђен је на шест и по година затвора јер је убио рођака Миланка Орашанина (55).

Овом одлуком Перовићу је за годину смањена раније изречена казна затвора за овај злочин. Суђење је поновљено након што је Врховни суд РС укинуо раније изречену пресуду којом је Перовић добио седам и по година затвора јер је у прекорачењу нужне одбране убио рођака.

Новом пресудом он је осуђен за убиство, а чињеница да га је починио док се бранио узета је као олакшавајућа околност. Као олакшавајуће околности узете су и чињенице да није осуђиван и да је породичан човјек.

Према пресуди, убиство је почињено 16. фебруара 2014. године на локалном путу у селу Гривци код Рогатице. Тог дана Перовић је Орашанина сусрео и рекао: “Еј, сачекај да ти нешто кажем.” Тада је између њих избила свађа и Орашанин је узео неколико каменица и бацио их према Перовићу. Он се тада измакао од њега, те узео колац и у главу ударио Орашанина, нанијевши му тешке повреде од којих је он накнадно умро. Утврђено је да је смрт наступила због поломљене лобање и нагњечења мозга.

Мјештани села Гривци одмах након злочина испричали су да су Орашанин и Перовић рођаци који су се често свађали.

- Кобног дана по ко зна који пут су се жестоко посвађали и потукли када су се срели на путу. Ударали су један другог свим и свачим. Перовић је коцем у сљепоочницу погодио Орашанина и оборио га. Тад су прекинули тучу и разишли се. Међутим, Орашанин је касније подлегао и тек тада је убиство и откривено, а Перовић ухапшен - испричали су мјештани села Гривци одмах након злочина.

Према њиховим ријечима, Орашанин је живио са братом, с којим је једно вријеме био у свађи.

Жена

Мјештани су након злочина причали да је разлог свађе између Миломира Перовића и Миланка Орашанина била жена.

- Орашанин је био умислио да га је супруга оставила због Перовића, па га је често нападао због тога. Међутим, истина је другачија. Она га је оставила раније и отишла у Рогатицу, гдје се поново удала и живи са другим човјеком - рекао је један од мјештана.

Олакшавајуће околности

- Убиство почињено у одбрани

- Чињенице да није осуђиван и да је породичан човјек

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана