Убици познаника 11 година робије

Небојша Томашевић
Убици познаника 11 година робије

Сарајево - Адемир Пезо (27) из Сарајева осуђен је у Кантоналном суду Сарајево на 11 година затвора, јер је хицем из пиштоља усмртио познаника Ведада Бајрицу (37) у сарајевском насељу Вратник.

Истом пресудом Самир Патогија (28) осуђен је на 14 мјесеци затвора због насилничког понашања и помагања починиоцу послије учињеног кривичног дјела. Мирза Хасанбеговић Жути (20) добио је шест мјесеци затвора због помагања починиоцу послије кривичног дјела, док је Денис Шкамо (28) за исто дјело добио условну казну од шест мјесеци затвора. Према том услову, он неће ићи иза браве ако у року од двије године не почини ново кривично дјело.

Према наводима у пресуди, Пезо је Бајрицу усмртио 5. новембра 2014. године током туче више особа. Тог дана Пезо и Патогија су џипом "крајслер" дошли пред Бајричин угоститељски објекат, гдје су се са њим посвађали и потукли. Пезо је код себе имао имао пиштољ "црвена застава" за који није имао дозволу. Током туче Пезо и Потогија су Бајрицу тукли ногама и рукама по свим дијеловима тијела, након чега је Бајрица из пиштоља "берета" испалио хитац и ранио Пезу у стражњицу.

Пезо је потом одгурнуо Бајрицу, а Потогија му је ногом избио пиштољ из руке. Након тога Пезо је из панталона извадио пиштољ и испалио више хитаца у Бајрицу који је пао. Затим је стао изнад њега и рекао: "Да ти ја покажем п…. како се пуца". Потом је пуцао жртви у прса. То је за Бајрицу било кобно, јер је нешто касније преминуо у сарајевској болници од посљедица тешког рањавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана