Ubici Panića pet godina robije

Nebojša Tomašević
Ubici Panića pet godina robije

Doboj - Dario Jekić (28) iz Doboja osuđen je na pet godina zatvora u dobojskom Okružnom sudu zbog ubistva Vanje Panića (29).

Vijeće je Jekića osudilo za ubistvo iz nehata i tako promijenilo kvalifikaciju djela iz optužnice. Jekić je bio optužen za ubistvo Panića, ali je tokom dokaznog postupka utvrđeno da je pištolj koji je on držao slučajno opalio dok su se njih dvojica tukli.

Jekić je Panića usmrtio 14. septembra prošle godine u međusobnoj tuči u Doboju oko 5.40 časova na raskrsnici ulica Jug Bogdana i Kneza Lazara. Prije ubistva Panić se potukao sa Sebastijanom Simićem, a tuču su unaprijed dogovorili. Na mjesto tuče je stigao i Jekić i umiješao se u sukob. Tada je došlo do naguravanja i međusobne tuče njih trojice. Jekić je kod sebe imao pištolj koji je, kako je tokom suđenja utvrđeno, slučajno opalio i pogodio Panića u potiljak iza desnog uva. On je na mjestu preminuo. Poslije pucnjave svi akteri su se razbježali, a Jekić se zatim nakon nekog vremena vratio na mjesto događaja svojim "mercedesom". Tada je stavio Panićevo tijelo u vozilo i odvezao ga u nepoznatom pravcu i odbacio u mjestu Prisade kod Doboja. Nakon toga je zapalio automobil koji je pronađen istog dana. Tijelo ubijenog Panića je pronađeno nakon 15 dana intenzivne potrage pokraj makadamskog puta u mjestu Prisade u šahtu za sakupljanje otpadnih voda dubokom oko dva metra. Tijelo se nalazilo u vodi dubokoj oko 50 centimetara i tada se nije moglo prepoznati o kome je riječ. Tek je obdukcijom potvrđeno da je riječ o Paniću i da je on usmrćen hicem u potiljak. Istragom je utvrđeno da se sa ovim slučajem može povezati Jekić, ali se njemu izgubio svaki trag, pa je za njim raspisana potjernica. On je uhapšen nakon 34 dana bjekstva, kada je došao u policijsku stanicu u pratnji advokata i sam se predao.

Jekić i Panić su poznati policiji od ranije po krivičnim djelima i služili su zatvorske kazne. Panić je služio kaznu u zatvoru u Foči zbog pljačke dvije banke, a ubijen je dok je bio na vikend dopustu.

Jekić

Dario Jekić je tokom 2010. godine hapšen više puta zbog raznih djela.

Prvo je priveden zbog sumnje da je provalio u župni ured katoličke crkve i dvije kuće povratnika na području Doboja. Tada se sumnjičio i za pljačku dvije benzinske pumpe.

Nakon toga hapšen je jer je 23. aprila 2010. godine pretukao kardiologa Nenada Dobrijevića, tada zaposlenog u banjalučkom Kliničkom centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana