Убица љекара ухапшен послије деценије бјекства

Н. Т.
Убица љекара ухапшен послије деценије бјекства

ЗВОРНИК - Држављанин Србије Раденко Радовић (62) ухапшен је јуче на граничном прелазу Вардиште на основу потјернице која га терети за убиство фочанског неуропсихијатра Димитрија Цекића (71). Њега је привела Јединица Граничне полиције Вишеград.

Из Граничне полиције БиХ, наводећи његове иницијале, саопштили су да је Радовић ухапшен када је покушао да уђе у БиХ.

- Контролом је утврђено да је за Р. Р. Окружни суд у Источном Сарајеву расписао потјерницу за убиство па је он ухапшен. Овај држављанин Србије биће предат надлежном органу - саопштено је из Граничне полиције БиХ не наводећи детаље.

Цекић је нестао у марту 2006. године у Фочи и убрзо након пријаве његовог нестанка ухапшен је Радовић, који је у полицији признао да га је убио.

Према његовом исказу, он је Цекића најприје онесвијестио код моста који са магистралног пута Вишеград - Устипрача води према селу Каоштице, а потом га бацио у Дринско језеро. Рониоци су узалудно данима претраживали језеро. Тијело Цекића никада није пронађено.

Шест мјесеци након злочина Раденко Радевић је пуштен из притвора због недостатка доказа за убиство које је сам признао, а касније повукао. Њему без леша или неког другог доказа није било могуће судити за ово кривично дјело.

Ипак, Тужилаштво у Требињу је касније против Радовића подигло оптужницу, коју је суд потврдио. Након тога је предмет уступљен Тужилаштву у Источном Сарајеву. 

Убијени Димитрије Цекић (71) био је познат и омиљени љекар код свих становника у Фочи и околини. Цијели радни вијек провео је фочанској болници. Живио је сам у стану у Шантићевој улици у Фочи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана