Ubica koji čeka robiju tukao mladiće

N. T.
Ubica koji čeka robiju tukao mladiće

Kozarska Dubica - Nikola Vidačković (18) iz Gradiške, koji čeka odlazak na izdržavanje kazne od osam godina zatvora zbog ubistva, priveden je i ispitan jer je učestvovao u premlaćivanju dva mladića iz Kozarske Dubice.

Osim njega zbog ovih napada policija je ispitala Aleksandra Amovića (20), Dragana Sljepčevića i dva maloljetnika. Prema policijskom izvještaju, prvo su Vidačković i Amović 27. avgusta oko 1.45 časova napali i pretukli Mirka Cvijića u Kosovskoj ulici u Kozarskoj Dubici. Nakon samo 20 minuta ova dvojica napadača, kojima se pridružio i Sljepčević, napali su Aleksandra Stojanovića na raskrsnici Kosovske i Dobrovoljačke ulice u Dubici. Stojanoviću su nanijeli teške povrede glave zbog kojih je zadržan u bolnici u Dubici. U ovoj tuči i napadu učestvovala su i dva maloljetnika.

"Glas Srpske" saznaje da su napadači bez povoda i motiva napali Cvijića i Stojanovića.

- Bili su pijani i provocirali su svakoga na koga su naišli na ulici. Stojanovića i Cvijića su napali jer su uzvratili na njihove provokacije - kazao je izvor blizak istrazi.

Iz CJB Prijedor je navodeći inicijale napadača saopšteno da su oni ispitani i pušteni.

- Protiv osumnjičenih će biti dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu o počinjenim krivičnim djelima nanošenje lake i teške tjelesne povrede - navodi se u saopštenju.

Nikola Vidačković osuđen je 29. maja u Osnovnom sudu u Gradišci jer je pretukao i teško povrijedio Damjana Crnomarkovića (20) iz Laminaca koji je usljed toga preminuo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana