Ubica Gordane Inđić uhapšen nakon 19 godina

Nebojša Tomašević
Ubica Gordane Inđić uhapšen nakon 19 godina

Banjaluka - Policija Republike Srpske otkrila je počinioca ubistva Gordane Inđić, koja je surovo likvidirana prije 19 godina u mjestu Lužani kod Dervente. To je Dragan Tirnanić (65) zvani Tirke iz Velike Plane u Srbiji.

Kako je saopšteno u petak na vanrednoj konferenciji za novinare MUP-a Republike Srpske, osumnjičeni za ubistvo je policiji pao šaka u četvrtak u Velikoj Plani gdje i živi, a saslušan je u policiji u Beogradu.

Njegovo hapšenje izvedeno je na osnovu zamolnice za pružanje pravne pomoći koju je policija iz RS uputila Ministarstvu pravde i MUP-u Srbije.

Tirnaniću je poslije saslušanja u beogradskom Višem javnom tužilaštvu određen jednomjesečni pritvor.

Izvor blizak istrazi je rekao da je on u prostorijama Policijske uprave Beograd u potpunosti priznao ubistvo. Tirnanića policija sumnjiči da je 20. avgusta 1996. godine ubio Inđićevu u blizini njene kuće u Lužanima kod Dervente.

Načelnik Centra javne bezbjednosti Doboj Dragan Prodanović u petak je na vanrednoj konferenciji za novinare kazao da je utvrđeno da je osumnjičeni Inđićevu udario komadom drveta u glavu i usmrtio.

- Tijelo Inđićeve je pronađeno u blizini njene porodične kuće poslije pet dana potrage. Tada je obavljen uviđaj i obdukcija je potvrdila da se radi o ubistvu. Na osnovu novih analiza i dokaza prije nekoliko dana došli smo do informacije ko bi mogao biti odgovoran za ubistvo i da se ta osoba nalazi u Srbiji, čiji je i državljanin - rekao je Prodanović.

Prema njegovim riječima, proces protiv Tirnanića zbog ovog zločina vodiće se u Srbiji.

- Očekujemo da će u narednom periodu Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražiti ustupanje predmeta od Okružnog tužilaštva Doboj kako bi se ovaj slučaj okončao - rekao je Prodanović.

Zamjenik načelnika Uprave kriminalističke policije MUP-a RS Nedeljko Lubura rekao je da ovaj slučaj potvrđuje da policija intenzivno radi na rasvjetljavanju svih krivičnih djela.

Motiv

Prema nezvaničnim informacijama, Dragan Tirnanić Tirke usmrtio je Gordanu Inđić jer se ona protivila ljubavnoj vezi između njega i njene kćerke.

- Gordana je ubjeđivala kćerku da treba da prekine vezu sa Tirnanićem jer je ona imala loše mišljenje o njemu. On je zbog toga odlučio da joj se osveti - pojasnio je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana