Убица Гордане Инђић ухапшен након 19 година

Небојша Томашевић
Убица Гордане Инђић ухапшен након 19 година

Бањалука - Полиција Републике Српске открила је починиоца убиства Гордане Инђић, која је сурово ликвидирана прије 19 година у мјесту Лужани код Дервенте. То је Драган Тирнанић (65) звани Тирке из Велике Плане у Србији.

Како је саопштено у петак на ванредној конференцији за новинаре МУП-а Републике Српске, осумњичени за убиство је полицији пао шака у четвртак у Великој Плани гдје и живи, а саслушан је у полицији у Београду.

Његово хапшење изведено је на основу замолнице за пружање правне помоћи коју је полиција из РС упутила Министарству правде и МУП-у Србије.

Тирнанићу је послије саслушања у београдском Вишем јавном тужилаштву одређен једномјесечни притвор.

Извор близак истрази је рекао да је он у просторијама Полицијске управе Београд у потпуности признао убиство. Тирнанића полиција сумњичи да је 20. августа 1996. године убио Инђићеву у близини њене куће у Лужанима код Дервенте.

Начелник Центра јавне безбједности Добој Драган Продановић у петак је на ванредној конференцији за новинаре казао да је утврђено да је осумњичени Инђићеву ударио комадом дрвета у главу и усмртио.

- Тијело Инђићеве је пронађено у близини њене породичне куће послије пет дана потраге. Тада је обављен увиђај и обдукција је потврдила да се ради о убиству. На основу нових анализа и доказа прије неколико дана дошли смо до информације ко би могао бити одговоран за убиство и да се та особа налази у Србији, чији је и држављанин - рекао је Продановић.

Према његовим ријечима, процес против Тирнанића због овог злочина водиће се у Србији.

- Очекујемо да ће у наредном периоду Више јавно тужилаштво у Београду затражити уступање предмета од Окружног тужилаштва Добој како би се овај случај окончао - рекао је Продановић.

Замјеник начелника Управе криминалистичке полиције МУП-а РС Недељко Лубура рекао је да овај случај потврђује да полиција интензивно ради на расвјетљавању свих кривичних дјела.

Мотив

Према незваничним информацијама, Драган Тирнанић Тирке усмртио је Гордану Инђић јер се она противила љубавној вези између њега и њене кћерке.

- Гордана је убјеђивала кћерку да треба да прекине везу са Тирнанићем јер је она имала лоше мишљење о њему. Он је због тога одлучио да јој се освети - појаснио је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана