У току спасавање дјевојке повријеђене на Бјелашници

Срна
У току спасавање дјевојке повријеђене на Бјелашници

Сарајево - Припадници Федералне управе Цивилне заштите спроводе акцију спасавања 29-годишње дјевојке која је јутрос тешко повријеђена приликом скијања на Бјелашници.

Портпарол Управе Мајда Ковач рекла је Срни да је њихов оперативни центар јутрос запримио позив за помоћ који им је упутио отац повријеђене. Отац је са својим кћерком био на скијању.

"Усмено нас је обавијестио да се догодила несрећа и да му је кћерка пала на неприступачном терену. Несрећа се догодила на локалитету Кабалево, на подручју опсерваторије на Бјелашници према Хаџићима. Дјевојка је пала са стијена у рупу", изјавила је Ковачева.

Она је потврдила да су на терен упућени деминери Управе који су обучени за овакву врсту спасавања, Горска служба спасавања, Хитна помоћ и полиција Кантона Сарајево.

"Упућен је и захтјев Министарству безбједности БиХ, која ће упутити захтјев Министарству одбране БиХ за ангажовање хеликоптера, који је стигао на терен, али због неприступачности терена још није познато на који ће начин дјевојка бити евакуисана, јер је ријеч о стјеновитим обронцима Бјелашнице", рекла је Ковачева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана