U toku potraga za osobom koja je počinila ubistvo u Podrašcu

Srna
U toku potraga za osobom koja je počinila ubistvo u Podrašcu

Konjic - Policija traga za Banjalučaninom nastanjenim u Konjicu čiji su inicijali E.G. /43/ za kojeg se sumnja da je jutros u prodavnici u mjestu Podorašac vatrenim i hladnim oružjem ubio lice S.S. nakon čega je pobjegao, potvrdio je Srni portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Marić je rekao da policija vrši uviđaj ubistva koje se dogodilo jutros u 7.30 časova, te da je u istragu uključeno i Tužilaštvo BiH.

Prema nezvaničnim informacijama, ubica je Edin Gačić, pripadnik zloglasnog odreda “El mudžahedin”, čiji su pripadnici vršili teške zločine nad Srbima.

Gačić je nekoliko mjeseci po završetku rata u BiH ubio saborca iz odreda “El mudžahedin” Ismeta Gunića, takođe Banjalučanina. Osuđen je na osam godina zatvora, a kada je izdržao više od dvije trećine kazne stekao je pravo na slobodne dopuste iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. avgusta 2002. godine otišao do stana svoje majke Sifete u Zenici i u nju hladnokrvno ispalio dva hica.

Kantonalni sud ga je u februaru 2003. godine osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora. Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog ranijeg ubistva saborca i ubistva majke.

On je sredinom 2017. godine odslužio ovu kaznu i izašao iz zatvora. Tada je navodno kupio kuću i nastanio se u konjičkom selu Brđani jer je još kao maloljetnik bio u ratu na području Konjica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana