У току потрага за особом која је починила убиство у Подрашцу

Срна
У току потрага за особом која је починила убиство у Подрашцу

Коњиц - Полиција трага за Бањалучанином настањеним у Коњицу чији су иницијали Е.Г. /43/ за којег се сумња да је јутрос у продавници у мјесту Подорашац ватреним и хладним оружјем убио лице С.С. након чега је побјегао, потврдио је Срни портпарол МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона Људевит Марић.

Марић је рекао да полиција врши увиђај убиства које се догодило јутрос у 7.30 часова, те да је у истрагу укључено и Тужилаштво БиХ.

Према незваничним информацијама, убица је Един Гачић, припадник злогласног одреда “Ел муџахедин”, чији су припадници вршили тешке злочине над Србима.

Гачић је неколико мјесеци по завршетку рата у БиХ убио саборца из одреда “Ел муџахедин” Исмета Гунића, такође Бањалучанина. Осуђен је на осам година затвора, а када је издржао више од двије трећине казне стекао је право на слободне допусте из Казнено-поправног завода Зеница.

Након што је пуштен на слободан викенд, Гачић је 25. августа 2002. године отишао до стана своје мајке Сифете у Зеници и у њу хладнокрвно испалио два хица.

Кантонални суд га је у фебруару 2003. године осудио на јединствену казну од 20 година затвора. Овом казном су Гачићу обједињене пресуде због ранијег убиства саборца и убиства мајке.

Он је средином 2017. године одслужио ову казну и изашао из затвора. Тада је наводно купио кућу и настанио се у коњичком селу Брђани јер је још као малољетник био у рату на подручју Коњица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана