У тешким несрећама код Новог Града и Орашја погинули два младића и старица

Невена Бунић
У тешким несрећама код Новог Града и Орашја погинули два младића и старица

Нови Град, Орашје - Два младића и старица погинули су у одвојеним саобраћајним несрећама које су се десиле на путевима код Орашја и Новог Града.

Ћатиба Бајректаревић (87) из Бужима погинула је у четвртак предвече у судару аутомобила на магистралном путу у мјесту Благај Ријека код Новог Града.

У несрећи су  учествовали “опел вектра”, за чијим је воланом био Игор Т. (33) из Новог Града, и “голф”, којим је управљао Сенад  Б. (60) из Бужима. Настрадала старица налазила се на мјесту сувозача у  “голфу”.

У овој несрећи тешке повреде су задобили Сенад Б. и његова сапутница Алма Б. (20), док су лакше повреде задобили Игор Т. и Мирсада Б. (59) из Бужима, која је била путник у “голфу”.

Незванично сазнајемо да је до несреће дошло када је возач “опела” Игор Т. прешао у супротну коловозну траку јер је хтио да избјегне пса на путу и тако се сударио са “голфом”, у којем су били возач и његове три сапутнице.

Како је у петак саопштено из Полицијске управе Приједор, повријеђени су збринути у приједорској болници.

- Дежурни тужилац наложио је обдукцију тијела страдале која је требало да буде обављена у петак у Заводу за судску медицину РС - навели су из Полицијске управе Приједор.

Деветнаестогодишњи Тони Ф. из Бока и Перо Ф. (27) из Орашја погинули су у петак, док су Ј. Н. (47) из Доње Махале и Ј. М. (23) из Матића тешко повријеђени у слијетању “пола” између мјеста Толиса и Домаљевац код Орашја. У МУП-у Посавског кантона рекли су да узроци несреће још нису познати.

- О свему је упознат дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва који је наложио утврђивање свих околности несреће -  наведено   је у саопштењу МУП-а ПК.

Према незваничним информацијама, “поло” се кретао из правца Орашја и из неутврђених разлога прешао је на супротну страну коловоза, слетио с пута и предњом страном ударио у дрво, усљед чега је дошло до превртања.

Повријеђени су збринути у Кантоналној болници у Орашју.

Повреде

Настрадала Ћатиба Бајректаревић имала је типичне повреде које задобију особе које буду на мјесту сувозача у аутомобилу који учествује у судару.

- Имала је ломове костију грудног коша и ребара. Била је везана појасем, али, нажалост, старији људи тешко преживе овакве несреће - казао је извор “Гласа Српске”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана