U pucnjavi u Gornjoj Dragunji kod Tuzle ranjeno muškarac

avaz.ba
U pucnjavi u Gornjoj Dragunji kod Tuzle ranjeno muškarac

Tuzla - U događaju koji se u subotu oko 12.30 časova dogodio u naselju Gornja Dragunja kod Tuzle teške tjelesne povrede zadobio je Jerko Ivančević (53) koji je zadržan na liječenju u Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla.

Službenike Poliijske stanice Istok PU Tuzla o incidentu telefonskim putem je obavijestila Brankica I., ćerka Mije Martinovića (74), koji je pucajući iz pištolja marke Crvena zastava ranio Ivančevića u predjelu grudnog koša.

U prijavi je navedeno kako je Ivančević najprije fizički napao Martinovića. Nakon pada na tlo Martinović je pucao iz pištolja i ranio Ivančevića. Ranjenom Ivančeviću konstatovane su teške tjelesne povrede i on je zadržan na liječenju na Klinici za hirurgiju UKC-a Tuzla, dok su liječnici sa Klinike za ortopediju konstatovali lakše tjelesne povrede kod Martinovića.

Nakon što je napustio Univerzitetsko-klinički centar Mijo Martinović je uhapšen, a najvjerovatnije će biti osumnjičen za krivično djelo ubistvo u pokušaju. Kantonali tužilac predložio je mjeru jednomjesečnog pritvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana