U predmetu pravda podignuta optužnica protiv još jednog lica

Srna
U predmetu pravda podignuta optužnica protiv još jednog lica

Sarajevo - Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu koja Sejdu Filipović tereti da je u okviru organizovane grupe kojom je rukovodio Alija Delimustafić, učestvovala u fingiranim parničnim postupcima pred Opštinskim sudom u Sarajevu i prevarom zaključivala ugovore o kupoprodaji nekretnina na području Kantona Sarajevo.

Optužnica protiv Filipovićeve podignuta je u okviru predmeta "Pravda" i tereti je da je izvršila krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca u periodu od početka 2009. do kraja 2016. godine.

Optužnica je proslijeđena Kantonalnom sudu u Sarajevu na potvrđivanje, saopšteno je iz kantonalnog tužilaštva.

Ranije je potvrđena optužnica koja Delimustafića i još 37 lica te sedam pravnih subjekata tereti za organizovani kriminal, zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, povrede zakona koje su činile sudije, pranje novca, krivotvorenje isprave, prevaru i pomoć počiniocu nakon izvršenog djela.

Delimustafić je optužen da je organizovao grupu koja je, između ostalog, nezakonito knjižila i preprodavala nekretnine na području Kantona Sarajevo, a počinjenjem ovih djela optuženi su stekli protivravnu imovinsku korist u iznosu višem od deset miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana