У предмету правда подигнута оптужница против још једног лица

Srna
У предмету правда подигнута оптужница против још једног лица

Сарајево - Тужилаштво Кантона Сарајево подигло је оптужницу која Сејду Филиповић терети да је у оквиру организоване групе којом је руководио Алија Делимустафић, учествовала у фингираним парничним поступцима пред Општинским судом у Сарајеву и преваром закључивала уговоре о купопродаји некретнина на подручју Кантона Сарајево.

Оптужница против Филиповићеве подигнута је у оквиру предмета "Правда" и терети је да је извршила кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелима злоупотреба положаја или овлаштења и прање новца у периоду од почетка 2009. до краја 2016. године.

Оптужница је прослијеђена Кантоналном суду у Сарајеву на потврђивање, саопштено је из кантоналног тужилаштва.

Раније је потврђена оптужница која Делимустафића и још 37 лица те седам правних субјеката терети за организовани криминал, злоупотребе положаја или овлаштења, повреде закона које су чиниле судије, прање новца, кривотворење исправе, превару и помоћ починиоцу након извршеног дјела.

Делимустафић је оптужен да је организовао групу која је, између осталог, незаконито књижила и препродавала некретнине на подручју Кантона Сарајево, а почињењем ових дјела оптужени су стекли противравну имовинску корист у износу вишем од десет милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана