U omotima čokolada krijumčarili novac

N. T.
U omotima čokolada krijumčarili novac

Sarajevo - Granična policija BiH kontrolom 18 državljana Kine na aerodromu Sarajevo otkrila je i zaplijenila 107.315 evra, 2.310 jena, 506 dolara, 2.000 forinti i 360 maraka koje su pokušali da prokrijumčare iz BiH.

Novac je otkriven u ponedjeljak kontrolom putnika na letu za Dubai. Pronađeni novac sakrili su u folijama  čokoladnih kuglica i u maramicama koje su spakovali u prtljage.

Iz Granične policije BiH je saopšteno da kontrolisani putnici nisu posjedovali dokumentaciju potrebnu za prenos novca i robe preko državne granice.

-  O događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH po čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH - navodi se u saopštenju. Dodaje se da je istog dana kontrolom državljanina Turske u njegovom prtljagu pronađeno 63 pakovanja smjese za nargilu raznih aroma. Paketi smjese bili su u težinama od po 750 grama do kilogram.

- On je nakon ovog otkrića zajedno sa otkrivenom robom predat službenicima UIO BiH na dalje postupanje zbog krijumčarenja - rekli su u Graničnoj policiji BiH.

Granična policija je tri dana ranije na istom letu uhapsila kinesku državljanku S. H. koja je u omotima od čokolada "tviks" i "kinder bueno" pokušala da prokrijumčari 45.210 evra. Osim novca kod nje je pronađeno i 350 kutija cigareta "marlboro" i 567 kesica "nes kafe".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana