У омотима чоколада кријумчарили новац

Н. Т.
У омотима чоколада кријумчарили новац

Сарајево - Гранична полиција БиХ контролом 18 држављана Кине на аеродрому Сарајево открила је и заплијенила 107.315 евра, 2.310 јена, 506 долара, 2.000 форинти и 360 марака које су покушали да прокријумчаре из БиХ.

Новац је откривен у понедјељак контролом путника на лету за Дубаи. Пронађени новац сакрили су у фолијама  чоколадних куглица и у марамицама које су спаковали у пртљаге.

Из Граничне полиције БиХ је саопштено да контролисани путници нису посједовали документацију потребну за пренос новца и робе преко државне границе.

-  О догађају је обавијештен дежурни тужилац Тужилаштва БиХ по чијем је налогу предмет уступљен службеницима Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ - наводи се у саопштењу. Додаје се да је истог дана контролом држављанина Турске у његовом пртљагу пронађено 63 паковања смјесе за наргилу разних арома. Пакети смјесе били су у тежинама од по 750 грама до килограм.

- Он је након овог открића заједно са откривеном робом предат службеницима УИО БиХ на даље поступање због кријумчарења - рекли су у Граничној полицији БиХ.

Гранична полиција је три дана раније на истом лету ухапсила кинеску држављанку С. Х. која је у омотима од чоколада "твикс" и "киндер буено" покушала да прокријумчари 45.210 евра. Осим новца код ње је пронађено и 350 кутија цигарета "марлборо" и 567 кесица "нес кафе".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана