U obračunu nožem u centru Banjaluke izboden maloljetnik

Nebojša Tomašević
U obračunu nožem u centru Banjaluke izboden maloljetnik

Banjaluka - Zvjezdan Barjaktarević (22) uhapšen je zbog sumnje da je u noći između subote i nedjelje, tokom tuče, nožem izbo maloljetnog D. K. (17) u kafiću "Lajf pab" u centru Banjaluke.

Do tuče između dvojice mladića došlo je oko 20.40 časova, a Barjaktarević je maloljetnika ubo u grudi, leđa i nadlakticu.

Nakon tuče, na mjesto zločina brzo je stigla policija i uhapsila osumnjičenog, dok je povrijeđeni maloljetnik prebačen na odjeljenje hirurgije  Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske. Odmah mu je pružena ljekarska pomoć i on nije životno ugrožen.

Kako saznajemo, sve se desilo u podrumskom dijelu "Lajf paba" gdje su bili mladići s društvom.

- Odjednom se samo čula vriska i galama iz podruma i ljudi su počeli da izlaze. Čuo sam da su se potukla dva mladića i da je jedan izboden. Sjedio sam u gornjem dijelu kafića tako da nisam vidio šta se desilo u podrumu. Ubrzo je došla policija i ispraznila kafić koji je bio pun, a napadač je valjda uhapšen - kazao je Banjalučanin ne želeći da mu pominjemo ime.

Nezvanično saznajemo da je osumnjičenom Barjaktareviću ovo drugi incident u kome je učestvovao u posljednjih nekoliko dana. Hapšen je 11. aprila zajedno sa Draganom S. zbog tuče u ugostiteljskom objektu u banjalučkoj ulici Patre. Oni su se tada potukli u objektu, a nastavili obračun ispred njega. Po dolasku policije obojica su alkotestirana i utvrđeno je da su bili pijani. Barjaktarević je, kako saznajemo, i u ovom najnovijem incidentu bio pijan.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, potvrdili su hapšenje Barjaktarevića, te kazali da ga za sada terete za nanošenje teške tjelesne povrede.

- U toku je ispitivanje osumnjičenog, a sve dalje mjere prema njemu biće sprovedene po nalogu dežurnog tužioca banjalučkog Okružnog tužilaštva - rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

Barjaktarević je poznat policiji po činjenju krivičnih djela, a hapšen je i u maju prošle godine zbog sumnje da je s Damirom Jakovljevićem učestvovao u krađi BMW-a vrijednog 15.000 KM. Njih dvojica su vozilo ukrali u noći 12. maja ispred kuće Radomira K, a prethodno su onesposobili pse koji su bili u istom dvorištu.

Povrede

Iz Univerzitetskog kliničkog centra RS su kazali da je D. K. (17) zadobio povrede grudnog koša, leđa i nadlaktice.

- Povrede su hirurški zbrinute i pacijent je pušten na kućno liječenje - naveli su u UKC-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana