У обрачуну ножем у центру Бањалуке избоден малољетник

Небојша Томашевић
У обрачуну ножем у центру Бањалуке избоден малољетник

Бањалука - Звјездан Барјактаревић (22) ухапшен је због сумње да је у ноћи између суботе и недјеље, током туче, ножем избо малољетног Д. К. (17) у кафићу "Лајф паб" у центру Бањалуке.

До туче између двојице младића дошло је око 20.40 часова, а Барјактаревић је малољетника убо у груди, леђа и надлактицу.

Након туче, на мјесто злочина брзо је стигла полиција и ухапсила осумњиченог, док је повријеђени малољетник пребачен на одјељење хирургије  Универзитетског клиничког центра Републике Српске. Одмах му је пружена љекарска помоћ и он није животно угрожен.

Како сазнајемо, све се десило у подрумском дијелу "Лајф паба" гдје су били младићи с друштвом.

- Одједном се само чула вриска и галама из подрума и људи су почели да излазе. Чуо сам да су се потукла два младића и да је један избоден. Сједио сам у горњем дијелу кафића тако да нисам видио шта се десило у подруму. Убрзо је дошла полиција и испразнила кафић који је био пун, а нападач је ваљда ухапшен - казао је Бањалучанин не желећи да му помињемо име.

Незванично сазнајемо да је осумњиченом Барјактаревићу ово други инцидент у коме је учествовао у посљедњих неколико дана. Хапшен је 11. априла заједно са Драганом С. због туче у угоститељском објекту у бањалучкој улици Патре. Они су се тада потукли у објекту, а наставили обрачун испред њега. По доласку полиције обојица су алкотестирана и утврђено је да су били пијани. Барјактаревић је, како сазнајемо, и у овом најновијем инциденту био пијан.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, потврдили су хапшење Барјактаревића, те казали да га за сада терете за наношење тешке тјелесне повреде.

- У току је испитивање осумњиченог, а све даље мјере према њему биће спроведене по налогу дежурног тужиоца бањалучког Окружног тужилаштва - рекла је портпарол ПУ Бањалука Марија Маркановић.

Барјактаревић је познат полицији по чињењу кривичних дјела, а хапшен је и у мају прошле године због сумње да је с Дамиром Јаковљевићем учествовао у крађи BMW-а вриједног 15.000 КМ. Њих двојица су возило украли у ноћи 12. маја испред куће Радомира К, а претходно су онеспособили псе који су били у истом дворишту.

Повреде

Из Универзитетског клиничког центра РС су казали да је Д. К. (17) задобио повреде грудног коша, леђа и надлактице.

- Повреде су хируршки збринуте и пацијент је пуштен на кућно лијечење - навели су у УКЦ-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана