У недјељу уклањање авионске бомбе од 450 килограма у Добоју

Срна
У недјељу уклањање авионске бомбе од 450 килограма у Добоју

Добој - У недјељу, 24. августа, биће извршено измјештање и уништавање авионске бомбе тешке 450 килограма која је пронађена на градилишту у Колубарској улици у Добоју, одлучено је на данашњем састанку представника Републичке управе Цивилне заштите, Центра јавне безбједности и градске управе.

Директор Републичке управе Цивилне заштите Весељко Елез рекао је новинарима да ће уништавање бомбе бити извршено на што краћој и ближој локацији, поштујући правила и процедуре.

Контролор квалитета у деминерским операцијама Републичке управе Цивилне заштите Драган Кос навео је да се врши процјена ситуације, након чега ће бити урађен план за уклањање бомбе.

"Ријеч о авионској бомби из Другог свјетског рата, тешкој око 450 килограма, са око 225 килограма експлозива", рекао је Кос.

Он је навео да се морају предузети безбједносне мјере која укључује и евакуацију становништва из околног подручја.

"Неутрализација бомбе биће извршена дефлаграцијом која подразумјева исјецање бомбе и спаљивање експлозивног пуњења, а биће обављено на оближњој шљункари", рекао је Кос.

Замјеник градоначелник Добој Драган Василић најавио је да се уклањање бомбе очекује између 9.00 и 13.00 часова, о чему ће јавност бити благовремено обавијештена.

Василић је апеловао да суграђани тог дана не буду у тој зони, те да ће градоначелник Добоја издати и наредбу у вези са одговарајућим поступањима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана