U nastavku akcije Damask četiri pronađeno naoružanje i municija

Srna
U nastavku akcije Damask četiri pronađeno naoružanje i municija

Istočno Sarajevo - Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH danas su, u nastavku akcije kodnog naziva "Damask četiri", izvršili pretres terena u dvorištu kuće koju koristi lice čiji su inicijali N.Š. /28/ na području Velike Kladuše, te pronašli i privremeno oduzeli naoružanje i municiju.

Iz Sipe je saopšteno da je tokom pretresa pronađen i privremeno oduzet puškomitraljez M72 kalibra, automatska puška AP47, vojni karabin M48, poluautomatska puška PAP različitih kalibara, 302 metka kalibra 7,62 milimetra, dva metka manevarske municije 7,62 milimetra, 25 metaka 7,9 milimetara, te 12 okvira za automatsku pušku.


Pronađen je i privremeno oduzet jedan kompletan zatvarač od poluautomatske puške PAP, jedan prazan redenik 7,9 milimetara i jedan metak 7,9 milimetara za mitraljez M84.

Lica N.Š. /28/, A.M. /56/ i Dž.V. /27/, koji su juče uhapšeni u akciji "Damask četiri", puštena su na slobodu nakon kriminalističke obrade, shodno uputstvima postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH.

Protiv navedenih lica Tužilaštvu BiH biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima zbog postojanja osnova sumnje za protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama i za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

SIPA u saradnji sa partnerskim agencijama nastavlja borbu protiv terorizma i srodnih krivičnih djela, s posebnim akcentom na preventivno djelovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana