U naselju Hodžinac vatrogasci iz vatre izvukli starca

nezavisne.com
U naselju Hodžinac vatrogasci iz vatre izvukli starca

Bosanska Krupa - U požaru koji je u ponedjeljak u večernjim satima zahvatio kuću u naselju Hodžinac, nadomak Bosanske Krupe, teške povrede pretrpio je D.S. ,vlasnik ovog stambenog objekta.

Požar su primijetile komšije i o tome obavijestile pripadnike lokalne vatrogasne jedinice, koji su vrlo brzo stigli na lice mjesta. Po dolasku je ustanovljeno kako gori prizemlje kuće, pa su se dali na gašenje požara. Vatrogasci su se uspjeli probiti u unutrašnjost prizemlja u plamenu, a tom prilikom u polusvjesnom stanju pronađen je D.S., a dio njegove garderobe već je bio dohvatio plamen. Vatrogasci su ga uspjeli evakuirati i njemu je ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Bosanska Krupa pružila prvu pomoć.

Nezvanično saznajemo kako je povrijeđeni u starijoj životnoj dobi i da je živio sam u kući.

Od strane dežurnog ljekara konstatovane su opekotine na tijelu povrijeđenog, ali pošto je odbio da bude hospitalizovan, zbrinut je kod najbliže rodbine.

Vatrogasci su potom uspjeli u potpunosti ugasiti požar i spriječiti da se on proširi na ostatak kuće. U požaru je uništen najveći dio pokućstva, a sam objekat je pretrpio veliko oštećenje.

Pripadnici MUP-a USK su potom obavili uviđaj na licu mjesta, a stručni vještak je utvrdio kako je do požara došlo zbog neispravnog šporeta na drva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana