U krvavom piru u SAD ubijen radnik iz BiH

Goran Maunaga
U krvavom piru u SAD ubijen radnik iz BiH

Edžvud - Državljanin BiH Enis Mrvoljak (48) i još dvije osobe ubijeni su u pucnjavi u SAD koju je izazvao njihov radni kolega Radi Labib Princ (37).

Napadač je u dva odvojena napada u gradu Edžvudu u državi Merilend, te u Vilmingtonu u državi Delaver ranio još tri osobe. Dvoje ranjenih je u kritičnom stanju dok je jedna osoba van životne opasnosti. Nakon napada Princ je pobjegao na sjever u grad Njuark, u državi Nju Džersi, gdje je i uhapšen. Zvanično, još nije poznat motiv napada.

Američki mediji izvještavaju da je Princ krvavi pir započeo u srijedu ujutro nešto prije devet časova, kada je ušao u salon kompanije smještene u Emorton Park Dravju u Edžvudu. Tamo je zatekao desetak osoba i odmah počeo da puca. Pogodio je pet osoba, od kojih je tri ubio, dok se dvije nalaze u teškom stanju. Tu je radio i Mrvoljak, koji je iz Moševca u opštini Maglaj, a živio je u gradu Dandalk.

Svih pet Princovih žrtava su bili zaposleni u kompaniji "Advanst granit solušns" u kojoj je radio i on. Vlasnik kompanije Burak Saba kaže da je Princ radio kao operater na mašini dok su trojica ubijenih radili kao tehničari za poliranje.

- Žrtve su bili prijatni ljudi, mirni i srećni. Nikada nisu digli glas na svoje kolege - rekao je Saba za ubijene.

Kevin Dojl (47), koji radi kao tehničar na održavanju u obližnjoj kompaniji "Tornhil propertiz" vadio je alat iz vozila kada je vidio ljude kako bježe sa mjesta napada.

- Vidio sam trojicu muškaraca kako bježe. Jedan od njih je plakao. Vikali su: "Pucano im je u glavu". Zatim sam htio krenuti prema salonu da pomognem, ali mi je jedan od njih rekao da ne idem, jer se tamo puca - kazao je Dojl.

Nakon ubistva Princ je pobjegao na sjever i usput izvršio napad u prodavnici polovnih vozila u Vilmingtonu, gdje je jednoj osobi, sa kojom je ranije imao razmirice, pucao u glavu, ali koja je preživjela. Načelnik policije u Vilmingtonu Robert Trejsi kaže da je Princ poznavao svaku svoju žrtvu.

- Ovo nije bio nasumični slučaj nasilja. On je osoba koja nema savjesti. Policiji je poznat od ranije, a u pucnjavi je koristio samo pištolj - rekao je Trejsi.

Komšije Mrvoljka u Moševcu kažu da je riječ o mirnom i vrijednom čovjeku koji je preživio rat u BiH.

- U SAD je otišao da radi prije 15 godina. Bio je običan radnik koji se u vrijeme napada zatekao na gradilištu. Supruga Ramiza je u šoku, ali je juče otputovala za SAD. On je nedavno bio u BiH, a ona mu je u posjeti tamo bila prije desetak dana - kaže jedan od komšija.

Uhapšen napadač

Radi Labib Princ primijećen je u gradu Njuark, gdje se dao u bijeg kada je primijetio policiju koja ga je stigla i uhapsila. Princ ima 42 krivične i četiri prekršajne prijave zbog lošeg ponašanja. Radio je oko četiri mjeseca u kompaniji "Advanst granit solušns", a početkom ove godine dobio je otkaz u drugoj kompaniji, jer je fizički napao kolegu dok je drugima prijetio.

- Osjećao sam se ugroženo jer je on prilično krupan čovjek koji je bio agresivan - rekao je jedan od radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana