U filmskoj potjeri u Sarajevu uhapšen poznati učesnik rijaliti programa

avaz.ba
U filmskoj potjeri u Sarajevu uhapšen poznati učesnik rijaliti programa

Sarajevo - Policijska potjera okončana je sinoć u Sarajevu hapšenjem dvije osobe na području opštine Centar, a koje su nešto ranije počinile krivično djelo razbojništvo, opljačkavši benzinsku pumpu u Vogošći.

Kako Avaz saznaje, tokom potjere razbojnici su se autom zabili u policijsko vozilo.

Ovo je za Avaz.ba potvrđeno iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Naime, razbojnici su se nakon pljačke u Vogošći dali u bijeg, a potjera je okončana na Kovačićima, kod OHR-a. 

Osumnjičeni Benjamin Spahović i Nedim Hasić uhapšeni su kod OHR-a.

Kod Spahovića i Hasića policajci su pronašli pištolj koji je korišten prilikom razbojništva u benziskoj pumpi Hifa, koja se nalazi u Vogošćanskom naselju Ugorsko. Pljačka se dogodila u 19.19 sati, a razbojnici su se dovezli vozilom Lancia za koje istražitelji provjeravaju da li je ukradeno.

U vozilu je pronađen i plijen, a radi se o pazaru iz prve i druge smjene. Policajci su uspjeli locirati vozilo nedugo nakon što se oglasio alarm u benzinskoj pumpi te je nakon toga došlo do policijske potjere. Prilikom jurnjave sarajevskim ulicama policajci su satjerali vozača Lancie u usku ulicu kod OHR-a gdje je došlo do udara u njihov terenac.

Tokom potjere angažovano je više policijskih patrola gdje niko od učesnika u saobraćaju nije bio ugrožen.

 

Inače, Benjamin Spahović je u septembru prošle godine učestvovao u rijaliti programu “Parova” kao ravnopravni takmičar sedme sezone gdje se borio za glavnu nagradu od 100.000. evra.

Spahović se na početku rijalitija našao na vrućoj stolici i novinari su imali priliku da mu postave par pitanja, između ostalog i da li je nekada bio u zatvoru.

“Jesam, osuđen sam zbog četiri pokušaja ubistva” opušteno je odgovorio takmičar. Benjamin je ispričao da je u samoodbrani izvukao pištolj, a u zatvoru je proveo 2,5 godine.

Spahović je u tom rijalitiju i pored obezbjeđenja pretukao drugog takmičara. Benjamin Spahović je zbog ovog čina kažnjen sa 1.000 evra.

Spahović je u toku emisije iz ostave izvukao pištolj i prvo prijetio svima, a potom ga je prislonio na glavu novinarke koja je boravila u vili kao gost.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana