У експлозији сравњена викендица инспекторке рада у Бањалуци

У експлозији сравњена викендица инспекторке рада у Бањалуци 07.09.2018 12:08 | nezavisne.com

Бањалука - Јасминки Чапљак, инспекторки рада у Градској управи града Бањалука, уништена је викендица у експлозији, сазнају “Независне” незванично.

Незванично сазнајемо да је за сада утврђено да је узрок експлозије плин.

“Досадашњом истрагом утврђено је да је плин остао отворен, те се, како је тежи од ваздуха, спустио на тло. Потом је усљед електицитета уређаја дошло до варничења и експозије, односно урушавања викендице”, кажу извори блиски истрази

Наш извор додаје да је у питању породична викендица у Пријечанима, а коју је инспекторка преуредила. 

Како нам је речено у полицији, већа оштећења на објекту настала су између 4. септембра и јуче у 18.35 часова.

Новинар “Независних” јавља да је на викендици, осим темеља, мало шта употребљиво.

“Лице мјеста је обезбијеђено. Обавијештен је дежурни тужилац, који је наложио да се изврши увиђај у јутарњим часовима”, казали су из полиције.

Јасминка Чапљак, инспектор рада у Одјељељу за инспекцијске послове Града Бањалука, а чија је викендица срушена јуче у експлозији у насељу Пријечани, дала је изјаву полицији, у којој је изнијела претпоставку да је експлозију изазвала остављена плинска боца, коју је држала испред викендице, потврђено је “Независним”.

Из Градске управе рекли су да Чапљакова, према њеној изјави, у протеклом периоду није имала никаквих неугодности, нити је примала пријетње било које врсте.

Градска управа од полиције очекује да истражи овај случај и утврди тачан узрок експлозије.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица