У бањалучкој кладионици откривено незаконито приређивање електронских игара на срећу

Срна
У бањалучкој кладионици откривено незаконито приређивање електронских игара на срећу

БАЊАЛУКА - Инспектори Одјељења за инспекцијски надзор Републичке управе за игре на срећу извршили су данас надзор у спортским кладионицама "ПРЕМИЕР СПОРТ" на подручју Бањалуке те открили незаконито приређивање електронских игара на срећу.

На локацији ПРЕМИЕР СПОРТ, на адреси Булевар Војводе Степе Степановића 177, инспектори су утврдили приређивање електронских игара на срећу без одобрења Републичке управе за игре на срећу.

Инспектори су извршили привремено одузимање опреме за приређивање игара на срећу до окончања прекршајног поступка, те ће против одговорног и правног лица бити предузете мјере и радње прописане Законом о играма на срећу.

Такође, инспектори су у спортској кладионици ПРЕМИЕР СПОРТ на адреси Видовданска бб, у Бањалуци открили приређивање електронских игара на срећу без одобрења Републичке управе за игре на срећу.

И у овом случају, инспектори су извршили привремено одузимање опреме за приређивање игара на срећу до окончања поступка, те ће против одговорног и правног лица бити предузете мјере и радње прописане Законом о играма на срећу.

Подсјећамо, Законом о играма на срећу, за правно лице које приреди игре на срећу без одобрења Републичке управе за игре на срећу прописана је новчана казна од 20.000 до 50.000 КМ, а за одговорно лице од 5.000 до 10.000 КМ.

Инспектори Републичке управе за игре на срећу ће и у наредном периоду наставити са интензивним спровођењем инспекцијских надзора у циљу откривања прекршаја из области игара на срећу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана