У акцији заплијене дроге у Неуму ухапшени држављани БиХ и Хрватске

Агенције
У акцији заплијене дроге у Неуму ухапшени држављани БиХ и Хрватске

САРАЈЕВО - У координираној акцији проведеној под надзором тужиоца из Посебног одјела за организирани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, полицијски службеници СИПА, у сарадњи с Граничном полицијом БиХ и МУП-ом ХНК-а, открили су и заплијенили кријумчарену испоруку од око 665 килограма опојне дроге марихуана "сканк".

Запљена је извршена на подручју Неума, након чега је извршен претрес и ухапшена једна особа, држављанин Р Хрватске и БиХ.

Кријумчарење је откривено приликом контроле цистерне дубровачких регистарских ознака, у којој је вршен пријевоз опојне дроге из Р Црне Горе у Р Хрватску, а била је намијењена западном нарко-тржишту.

Заплијењена количина опојне дроге марихуана "сканк" је највећа заплијењена количина дроге у посљедњих неколико година, која на илегалном нарко-тржишту достиже милионски износ.

Након што испита осумњиченог, поступајући тужилац ће донијети одлуку о подношењу приједлога за одређивање мјере притвора или мјера забране у складу са законом.

"Та акција показује одлучност Тужилаштва БиХ и полицијских агенција БиХ да се супротставе међународним организираним криминалним групама које кријумчаре велике количине наркотика. Тужилаштво БиХ наставља интензивну истрагу у овом предмету",  саопштено је из тог тужилаштва

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана