У акцији Задруга ухапшено 15 особа

Срна
У акцији Задруга ухапшено 15 особа

Сарајево - Припадници МУП-а Кантона Сарајево, у оквиру акције "Задруга", ухапсили су 15 лица због кривичног дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелима злоупотреба положаја или овлаштења и прање новца, саопштено је из Кантоналног тужилаштва Сарајево.

Након криминалистичке обраде, двије особе пуштене су на слободу, док ће осталих 13 бити предато у надлежност Тужилаштва Кантона Сарајево на даље поступање.

Власници Агенције за посредовање при запошљавању "Еслидер" и "Лидинг" Ениса и Санел Ђалић осумњичени су да су од 2010. до ове године организовали криминалну групу која је потписивањем фиктивних уговора о запослењу редовних студената и ђака "опрала" више десетина милиона КМ.

Неки од чланова групе су Хасан Лојо, Хусеин Боришић, Аднан Карахасан, Салиха Дервишевић, Сенад Биберовић, Игор Мишић, Нихад Билић, Хадис Кустура, Али Кадрић, Рамиз Дураковић, Милан Браловић.

Јуче су извршени претреси на 14 локација на подручју Кантона Сарајево и то 12 просторија правних лица, пет станова, шест аутомобила и 19 особа.

Изузета је обимна документација која ће послужити у даљем кривичном поступку.

Тужилаштво Кантона Сарајево је истражне радње у овом предмету спроводило у координацији са МУП-ом, финансијско-обавјештајним одјељењем Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ, инспекторима Пореске управе Федерације БиХ, те уз асистенцију Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана