У акцији Голф заплијењено више од осам килограма марихуане

Срна
У акцији Голф заплијењено више од осам килограма марихуане

Пале - У оперативној акцији кодног назива "Голф", спроведеној на подручју Републике Српске од јуна до августа заплијењено је више од осам килограма марихуане.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе /ПУ/ Источно Сарајево Небојша Поповић рекао је да су под надзором и по наредби Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву у периоду јуни-август припадници Управе за организовани и тешки криминалитет Републике Српске и полицијских управа Источно Сарајево, Добој и Требиње предузимали оперативне активности на сузбијању неовлаштене производње и промета опојних дрога.

Поповић је на конференцији за новинаре рекао да је ова акција резултирала подношењем извјештаја Окружном тужилаштву у Источном Сарајеву против четири позната лица због сумње да су у том периоду на подручју Републике Српске вршила промет и продају опојне дроге.

Он је истакао да су јуче на подручју Источног Сарајева, на основу претходно прикупљених оперативних сазнања, припадници Полицијске станице Источно Ново Сарајево пронашли аутомобил "бе-ем-ве" црне боје који је 10. августа украден у општини Илиџа у Кантону Сарајево, а у власништву је лица чији су иницијали У.Х. из Нашица, Хрватска.

Према његовим ријечима, по наредби Основног суда на Сокоцу полиција је извршила претрес стана и других просторија које користи лице чији су иницијали М.Н., настањено у Улици војводе Радомира Путника у Источном Новом Сарајеву и пронашли украдено возило.

"Након прикупљања свих чињеница у вези са овим догађајем надлежном тужилаштву ће против М.Н. бити поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу прикривање", додао је Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана