У акција Федералне управе полиције у Сарајеву заплијењено 25 килограма дроге

Сања Амиџић
У акција Федералне управе полиције у Сарајеву заплијењено 25 килограма дроге

Сарајево - Полиција у Сарајеву ухапсила је пет особа и заплијенила 25 килограма различите врсте дроге.

У Кантоналном тужилаштву Сарајево јуче су рекли, не наводећи детаље акције, да је она спроведена у недјељу на подручју тог кантона.

Према њиховом саопштењу, ухапшеним особама након испитивања биће предложен једномјесечни притвор, о којем ће коначну одлуку донијети Кантонални суд.

Према непотврђеним информацијама, сарајевска полиција је у недјељу у насељу Хаџићи ухапсила Ш. Е. (19) и Н. А. (21) те у њиховом возилу "ауди А2", којим је управљао деветнаестогодишњак, пронашла и заплијенила око 15 килограма екстазија и марихуане.

Двојац је откривен након што су поједини грађани Сарајева примијетили да младићи у поменуто возило уносе више врећица са сумњивим садржајем и да се крију од погледа људи који су пролазили. Према пријави једног од грађана, возило се након утовара сумњивих кеса удаљило према Хаџићима. Полиција се након дојаве упутила ка поменутом насељу, гдје су примијетили сумњиво возило и покушали да га зауставе, али је возач одбио наредбу полиције и побјегао. У потрагу за возилом укључило се више полицијских патрола, које су након краћег времена блокирале једну од улица у Хаџићима и зауставиле сумњиви "ауди".

Полиција је током контроле возила пронашла три тамне вреће укупне тежине око 15 килограма, у којима је била упакована материја која асоцира на опојну дрогу.

Према непотврђеним информацијама, у наставку акције приведено је више особа и заплијењено око десет килограма различите врсте дроге, али полиција и тужилаштво нису жељели да открију детаље у вези са хапшењем и проналаском дроге.

Приједор

Приједорска полиција ухапсила је Едиса Биондића (29) и С. Т. (22) из Козарске Дубице због посједовања и продаје дроге на улици.

Они су ухапшени у недјељу током полицијске контроле у Приједору и Козарској Дубици. Код њих су пронађени мања количина марихуане, ризле и импровизована цигарета "џоинт". Након испитивања су пуштени, а против њих ће бањалучком Окружном тужилаштву бити достављен извјештај који ће их теретити за неовлашћену производњу и промет опојне дроге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана