U Srpcu pronađene 53 stabljike indijske konoplje

klix.ba
U Srpcu pronađene 53 stabljike indijske konoplje

Srbac - Policijski službenici Policijske stanice Srbac juče su uhapsili osobu inicijala R.T. (1964.) iz Srpca, zbog sumnje da je proizvodila i prodavala drogu.

Naime, policijski službenici došli su do saznanja da se u mjestu Stari Martinac, opština Srbac, nalazi zasad indijske konoplje te su na osnovu planiranih aktivnosti organizovali opseraciju, kako bi na mjestu događaja zatekli osumnjičenog.


Istog dana u jutarnjim časovima pojavio se muškarac, koji kada je ugledao policijske službenike, počeo je bježati, ali su ga ubrzo stigli i uhapsili.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je ovlastio policijske službenike da izvrše uviđaj. Tokom uviđaja su pronađene i izuzete 53 stabljike zelene boje, koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, visine od 100-150 centimetara, plastične kante i kanister za vodu.

Izuzete biljke bit će prebačene u Osnovni sud Gradiška i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon završenog ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, naložio je da se oslobodi, a da se nakon kompletiranja i dokumentiranja predmeta, u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" te da se utvrdi da li postoji još osoba koja se mogu dovesti u vezu s izvršenim krivičnim djelom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana