У Сарајеву се предао Бенеди Ђукановић, осумњичени за убиство Славише Крунића

klix.ba
У Сарајеву се предао Бенеди Ђукановић, осумњичени за убиство Славише Крунића

Бенеди Ђукановић за којим је била расписана потјерница због убиства бањалучког бизнисмена Славише Крунића предао се сарајевској полицији вечерас око 22 сата, потврђено је за klix.ba у МУП-у КС.

Ђукановић се вечерас предао у Полицијској станици Илиџа, а ускоро би требао бити предат на процесуирање Министарству унутрашњих послова Републике Српске.

Ђукановић је био у бјекству од 22. априла када су убијени Славиша Крунић и Жарко Павловић у Гламочанима, код Лакташа. У пуцњави је смртно страдао и нападач Жељко Ковачевић.

Ђукановић је био један од најтраженијих бјегунаца за којим је МУП РС-а расписао потјерницу. Сумњичи се за тешко убиство и покушај убиства. Посљедњи пут је виђен у ноћи убиства Крунића када га је полиција зауставила у Дервенти у оквиру рутинске контроле у бијелом Голфу 7 и пустила јер тада још није била расписана потјерница за њим.

Његовом саучеснику Емилију Балду раније је одређен једномјесечни притвор. За убиство Крунића и његовог тјелохранитеља Жарка Павловића тренутно се као директни извршиоци сумњиче Ђукановић и Жељко Ковачевић који је убијен кобне ноћи.

Обдукцијом је утврђено да је у Крунићеву главу испуцано више метака, док је Павловић задобио повреде у грудном кошу. Нападач Ковачевић задобио је повреде стомака.

У оквиру истраге ухапшен је радник фирме “Секцтор секјуритија” Родољуб Гајић из Бање Луке, који је обезбјеђивао супругу и дјецу убијеног Крунића, за којег се сумња да је одавао информације осумњиченима Бенедију Ђукановићу и Емилиу Балди. Очекује се да ће након испитивања у ПС Илиџа, Ђукановић бити предат у надлежност МУП-а РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана