U Pelagićevu zaplijenjeno 740 kilograma marihuane

N. B.
U Pelagićevu zaplijenjeno 740 kilograma marihuane

Bijeljina - U akciji na suzbijanju šverca narkoticima u Bijeljini zaplijenjeno je 739 kilograma marihuane, koja je pronađena u kući u mjestu Samarevac kod Pelagićeva.

Policija je u ponedjeljak pretresla četiri lokacije i otkrila ogromnu količinu marihuane, od čega je 41 kilogram bio spreman za dalju prodaju. Vlasnik kuće u kojoj je pronađena droga je preminuo, a u njoj je privremeno živjela jedna osoba.

Na konferenciji za medije Policijske uprave Bijeljina povodom ovog slučaja su rekli da ispituju određeni broj lica zbog ovog krivičnog djela.

- Radi istrage koja je u toku ne možemo iznositi više detalja. Kuću u kojoj smo pronašli narkotike privremeno je koristilo jedno lice - rekao je načelnik Policijske uprave Bijeljina Žarko Ćosić i dodao da je riječ o najvećoj pljenidbi ove droge u BiH u posljednjih 10 godina.

Istakao je da je akcija rezultat razmjene informacija i saradnje više bezbjednosnih službi i tužilaštava, a posebno zajedničkih aktivnosti sa policijom i Tužilaštvom Tuzlanskog kantona.

Šef sektora Kriminalističke policije u Bijeljini Darko Kovrlija rekao je da je teško procijeniti koja je tržišna vrijednost oduzete marihuane.

- Ona zavisi od kvaliteta, godišnjeg doba, ponude i potražnje. Kilogram košta oko 3.000 KM, dok jedan gram cijene 10 maraka - kazao je Kovrlija.

U akciji "Mreža 1", koja je takođe u ponedjeljak sprovedena na području Zeničko-dobojskog kantona, Sarajeva i Travnika, uhapšeno je 18 lica, od čega je Kantonalno tužilaštvo predložilo pritvor za njih 11.

Zbog neovlašćene proizvodnje i prometa droge terete se Eldin K. (42), Sandro K. (32), Juso S. (37), Adnan U. (29), Jasmin I. (26), Enes K. (24), Halid N. (44), Anel P. (35), Sanel P. (47), Nadžet N. (31) i Mario P. (43).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana