У Пелагићеву заплијењено 740 килограма марихуане

Н. Б.
У Пелагићеву заплијењено 740 килограма марихуане

Бијељина - У акцији на сузбијању шверца наркотицима у Бијељини заплијењено је 739 килограма марихуане, која је пронађена у кући у мјесту Самаревац код Пелагићева.

Полиција је у понедјељак претресла четири локације и открила огромну количину марихуане, од чега је 41 килограм био спреман за даљу продају. Власник куће у којој је пронађена дрога је преминуо, а у њој је привремено живјела једна особа.

На конференцији за медије Полицијске управе Бијељина поводом овог случаја су рекли да испитују одређени број лица због овог кривичног дјела.

- Ради истраге која је у току не можемо износити више детаља. Кућу у којој смо пронашли наркотике привремено је користило једно лице - рекао је начелник Полицијске управе Бијељина Жарко Ћосић и додао да је ријеч о највећој пљенидби ове дроге у БиХ у посљедњих 10 година.

Истакао је да је акција резултат размјене информација и сарадње више безбједносних служби и тужилаштава, а посебно заједничких активности са полицијом и Тужилаштвом Тузланског кантона.

Шеф сектора Криминалистичке полиције у Бијељини Дарко Коврлија рекао је да је тешко процијенити која је тржишна вриједност одузете марихуане.

- Она зависи од квалитета, годишњег доба, понуде и потражње. Килограм кошта око 3.000 КМ, док један грам цијене 10 марака - казао је Коврлија.

У акцији "Мрежа 1", која је такође у понедјељак спроведена на подручју Зеничко-добојског кантона, Сарајева и Травника, ухапшено је 18 лица, од чега је Кантонално тужилаштво предложило притвор за њих 11.

Због неовлашћене производње и промета дроге терете се Елдин К. (42), Сандро К. (32), Јусо С. (37), Аднан У. (29), Јасмин И. (26), Енес К. (24), Халид Н. (44), Анел П. (35), Санел П. (47), Наџет Н. (31) и Марио П. (43).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана