U Jakupovcima kod Laktaša probili zid i ukrali sef

Sanja Amidžić
U Jakupovcima kod Laktaša probili zid i ukrali sef

Laktaši - Sef sa većom sumom novca ukraden je juče iz tržnog centra "Fortuna" u Jakupovcima kod Laktaša.

Policija je započela potragu za lopovima i istragu kako bi bilo utvrđeno koliko je novca ukradeno i detalji izvršenja pljačke.

Krađa se dogodila oko tri časa iza ponoći kada su pljačkaši na bočnoj strani objekta probili rupu na zidu i ušli u unutrašnjost marketa.

- Koliko je novca odneseno, niko još sa sigurnošću ne može da kaže. U sefu je bio pazar od vikenda, a s obzirom na to da su to udarni dani za šoping, vjeruje se da je bila i veća suma novca - kazao je izvor blizak istrazi.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su da je policija nakon uviđaja nastavila istragu s ciljem rasvjetljavanja teške krađe.

- O ovom slučaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka koji je naredio preduzimanje mjera kako bi bila utvrđena materijalna šteta i otkriveni počinioci - kazali su u banjalučkoj policiji.

Vlasnik "Fortune" Milan Leburić kazao je da je na poslovnom putu i da je za pljačku čuo od zaposlenih.

- Kako sam informisan, lopovi su probili zid i ušli u objekat. Policijska istraga još traje tako da nemam preciznu informaciju šta je ukradeno, sef ili samo novac - rekao je Leburić.

Dodao je da je pljačkaše razotkrio alarm nakon čega su ih o krađi obavijestili pripadnici agencije "Sektor sekjuriti" koji rade na obezbjeđivanju objekta.

- Tržni centar ima video-nadzor i nadam se da će policija uz pomoć snimaka i drugih tragova razotkriti lopove - kazao je Leburić.

Slična pljačka dogodila se dan ranije u Mostaru kada su dvojica naoružanih razbojnika upala u preduzeće "Boras" i svezala radnika obezbjeđenja, nakon čega su odnijeli sef sa novcem. Pljačka se dogodila u subotu oko 23 časa, a nije poznato koliko je novca bilo u ukradenom sefu. U policiji su kazali da vode opsežnu istragu kako bi ušli u trag pljačkašima.

Pljačka Marketa AS još nije rasvijetljena

Pljačke i razbojništva postali su u posljednje vrijeme omiljeni način lopova za dolazak do novca, a sve češće su na njihovoj meti prodavnice i tržni centri.

Dvojica razbojnika su prije mjesec prijeteći pištoljem radnici Marketa AS u Banjaluci oteli 30.000 maraka. Pljačkaši su pobjegli "golfom dva" koji su zapalili u banjalučkom naselju Vrbanja. Počinioci ovog razbojništva još nisu otkriveni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana