У Јакуповцима код Лакташа пробили зид и украли сеф

Сања Амиџић
У Јакуповцима код Лакташа пробили зид и украли сеф

Лакташи - Сеф са већом сумом новца украден је јуче из тржног центра "Фортуна" у Јакуповцима код Лакташа.

Полиција је започела потрагу за лоповима и истрагу како би било утврђено колико је новца украдено и детаљи извршења пљачке.

Крађа се догодила око три часа иза поноћи када су пљачкаши на бочној страни објекта пробили рупу на зиду и ушли у унутрашњост маркета.

- Колико је новца однесено, нико још са сигурношћу не може да каже. У сефу је био пазар од викенда, а с обзиром на то да су то ударни дани за шопинг, вјерује се да је била и већа сума новца - казао је извор близак истрази.

У Центру јавне безбједности Бањалука рекли су да је полиција након увиђаја наставила истрагу с циљем расвјетљавања тешке крађе.

- О овом случају обавијештен је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука који је наредио предузимање мјера како би била утврђена материјална штета и откривени починиоци - казали су у бањалучкој полицији.

Власник "Фортуне" Милан Лебурић казао је да је на пословном путу и да је за пљачку чуо од запослених.

- Како сам информисан, лопови су пробили зид и ушли у објекат. Полицијска истрага још траје тако да немам прецизну информацију шта је украдено, сеф или само новац - рекао је Лебурић.

Додао је да је пљачкаше разоткрио аларм након чега су их о крађи обавијестили припадници агенције "Сектор секјурити" који раде на обезбјеђивању објекта.

- Тржни центар има видео-надзор и надам се да ће полиција уз помоћ снимака и других трагова разоткрити лопове - казао је Лебурић.

Слична пљачка догодила се дан раније у Мостару када су двојица наоружаних разбојника упала у предузеће "Борас" и свезала радника обезбјеђења, након чега су однијели сеф са новцем. Пљачка се догодила у суботу око 23 часа, а није познато колико је новца било у украденом сефу. У полицији су казали да воде опсежну истрагу како би ушли у траг пљачкашима.

Пљачка Маркета АС још није расвијетљена

Пљачке и разбојништва постали су у посљедње вријеме омиљени начин лопова за долазак до новца, а све чешће су на њиховој мети продавнице и тржни центри.

Двојица разбојника су прије мјесец пријетећи пиштољем радници Маркета АС у Бањалуци отели 30.000 марака. Пљачкаши су побјегли "голфом два" који су запалили у бањалучком насељу Врбања. Починиоци овог разбојништва још нису откривени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана