У Брчком одузете вјенчанице вриједне 200.000 КМ

Агенције
У Брчком одузете вјенчанице вриједне 200.000 КМ

Бањалука - Службеници Управе за индиректно опорезивање (УИО БиХ) одузели су скупоцјене вјенчанице на подручју Брчко Дистрикта у вриједности 200.000 КМ.

“На основу ранијих оперативних сазнања о кријумчарењу робе, службеници Управе за индиректно опорезивање, Регионални центар Тузла, Група за спрјечавање кријумчарења и прекршаја, извршили су детаљан преглед пошиљке робе која је дошла из Украјине. Том приликом су пронашли непријављену робу односно скупоцјене текстилне производе приликом уласка у царинско подручје БиХ”, саопштено је из УИО БиХ.

У саопштењу УИО је наведено да је вриједност привремено одузете робе 200.000 КМ.

Против осумњичених особа биће поднесен Извјештај о почињеном кривичном дјелу и извршиоцу Тужилаштву Босне и Херцеговине, а због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело Кријумчарење, из члана 214, Кривичног закона БиХ.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а. Такође, позивају све грађане, као и све пореске обвезнике који су имали било какве непријатности са царинским службеницима или порезним инспекторима УИО, да то пријаве на отворену линију. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана