У Бијељини приведено лице повезано са тероризмом

Срна
У Бијељини приведено лице повезано са тероризмом

Сарајево - Служба за послове са странцима саопштила је да је на подручју Бијељине приведен држављанин Русије који представља пријетњу по националну безбједност БиХ јер се доводи у везу са тероризмом.

Руски држављанин чији су иницијали М.И, који је приведен јуче, стављен је под надзор у имиграциони центар, изречена му је мјера протјеривања и забрањен улазак и боравак на територији БиХ у периоду од пет година.


У саопштењу се наводи да је руски држављанин М.И. 14. априла ухапшен на сарајевском аеродрому јер је Интерпол Москва за њим расписао потјерницу због повезаности са тероризмом, те се до јуче налазио на извршавању мјере екстрадиционог притвора по рјешењу Суда БиХ.

Будући да се нису стекли услови за његову екстрадицију у матичну земљу, лицу М.И. је укинут притвор, након чега су га инспектори Службе привели и ставили под надзор у имиграциони центар, с обзиром да представља пријетњу по националну безбједност.

Из Службе за послове са странцима наводе да предузимају потребне мјере и радње с циљем удаљења лица М.И. са територије БиХ, да буде депортовано у матичну земљу када се стекну неопходни услови.

У саопштењу се додаје да ће Служба наставити да проводи појачане мјере контроле кретања и боравка странаца у БиХ, те својим оперативним дјеловањем наставити да даје пуни допринос безбједности БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана