Tuzla: Radnik pokušao da se polije benzinom

Srna
Tuzla: Radnik pokušao da se polije benzinom

Tuzla - Jedan od radnika Fabrike transportnih uređaja Tuzla pokušao je danas da se polije benzinom ispred Skupštine Tuzlanskog kantona, izrevoltiran odnosom izvršnih i zakonodavnih kantonalnih vlasti.

 

Kolege su ga spriječile u toj namjeri i uspjele da ga smire, a zatim su se zajedno vratili u krug preduzeća. 

Nakon današnjeg odlaska pred zgradu Vlade Tuzlanskog kantona, radnici su se uputili ka kantonalnoj Skupštini, ali ih niko nije dočekao da razgovaraju o njihovim problemima. 

Radnici su tražili da im se obrati resorni ministar Srđan Mićanović, ali je on pristao na razgovor samo u službenim prostorijama. 

Predsjednik Sindikata radnika Fabrike transportnih uređaja Mehmed Tezić rekao je novinarima da je predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Senad Alić “pobjegao od radnika”, i dodao da ih niko nije htio primiti, pa su se vratili u preduzeće. 

On je poručio da zahtjevi radnika ostaju isti - povezivanje radnog staža, smjena direktora i isplata zaostalih plata. 

Terzić je rekao da su radnici ponovo prevareni i da će se dogovoriti o tome kakve će korake preduzeti u narednoj sedmici, javili su federalni mediji. 

Prije desetak dana Sindikat ovog preduzeća i Vlada Tuzlanskog kantona postigli su načelan dogovor o nastavku proizvodnje i realizaciji ugovorenih obaveza, očekujući da će im biti uplaćen bar dio zaostalih plata, ali s obzirom da se to nije dogodilo odlučili su ponovo da protestuju ispred zgrade izvršne i zakonodavne vlasti Kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana