Тузла: Радник покушао да се полије бензином

Срна
Тузла: Радник покушао да се полије бензином

Тузла - Један од радника Фабрике транспортних уређаја Тузла покушао је данас да се полије бензином испред Скупштине Тузланског кантона, изреволтиран односом извршних и законодавних кантоналних власти.

 

Колеге су га спријечиле у тој намјери и успјеле да га смире, а затим су се заједно вратили у круг предузећа. 

Након данашњег одласка пред зграду Владе Тузланског кантона, радници су се упутили ка кантоналној Скупштини, али их нико није дочекао да разговарају о њиховим проблемима. 

Радници су тражили да им се обрати ресорни министар Срђан Мићановић, али је он пристао на разговор само у службеним просторијама. 

Предсједник Синдиката радника Фабрике транспортних уређаја Мехмед Тезић рекао је новинарима да је предсједник Скупштине Тузланског кантона Сенад Алић “побјегао од радника”, и додао да их нико није хтио примити, па су се вратили у предузеће. 

Он је поручио да захтјеви радника остају исти - повезивање радног стажа, смјена директора и исплата заосталих плата. 

Терзић је рекао да су радници поново преварени и да ће се договорити о томе какве ће кораке предузети у наредној седмици, јавили су федерални медији. 

Прије десетак дана Синдикат овог предузећа и Влада Тузланског кантона постигли су начелан договор о наставку производње и реализацији уговорених обавеза, очекујући да ће им бити уплаћен бар дио заосталих плата, али с обзиром да се то није догодило одлучили су поново да протестују испред зграде извршне и законодавне власти Кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана