Тузла: Пронађено два кг барута, оружје и дрога

Небојша Томашевић
Тузла: Пронађено два кг барута, оружје и дрога

Тузла - Полиција је заплијенила дрогу, већу количину оружја и украдених ствари у претресима на подручју Тузле, Бановића, Градачца Сребреника, Лукавца и Добој Истока.

Саслушано је 11 особа у чијим кућама је полиција пронашла оружје. Саслушани су: В. Б. (23), Н. Г. (45), В. Х. (21), Е. Ћ. (19) и А. Х. (17) из Тузле, Ј. Х. (27) и Е. Х. (32) из Грачанице, Н. В. (18), З. М. (34) из Градачца те М. О. (41) из Сребреника и Х. С. (29) из Бановића.

Портпарол МУП-а Тузланског кантона Изудин Шарић је казао да је ријеч о раније планираној акцији на основу сазнања полиције.

- Акција није завршена, а спроведена је на основу информација да одређене особе имају недозвољено оружје. За сада нико није ухапшен, а против свих код којих су пронађени оружје и украдене ствари биће поднесени извјештаји Кантоналном тужилаштву које ће одлучити да ли ће неко бити ухапшен или не - казао је Шарић.

Он је истакао да не може да открива више детаља и идентитет особа које је полиција саслушала јер истрага није завршена.

Током акције највише оружја пронађено је код Н. В. из Градачца. Претресом у његовој кући полиција је пронашла: ручну бомбу "М75", тромблон за пушку и око два килограма барута.

Код М. О. из Сребреника пронађена је пушка карабин са пет метака, а код В. Б. два украдена бицикла врећица с мањом количином дроге.

Полиција је у кући А. Х. пронашла украдену брусилицу и разну документацију за аутомобиле.

Према незваничним информацијама сумња се да су неки од особа чије куће су претресене у ранијем периоду починили већи број крађа на подручју Тузланског кантона.

Извор близак истрази је рекао да се истрага у овом случају наставља у циљу истраживања да ли је пронађено оружје било намијењено за препродају или је заостало из прошлог рата.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана