Тужилаштво тражи строжу казну за Марковића, одбрана понављање суђења

nezeavisne.com
Тужилаштво тражи строжу казну за Марковића, одбрана понављање суђења

Бањалука - Слободан Марковић (58) из Бањалуке, који је осуђен на пет година затвора због покушаја убиства суграђанке Биљане Кесеровић (54), по мишљењу Тужилаштва, заслужује строжу казну, док његова одбрана тражи укидање те пресуде и понављање суђења.

У Врховном суду РС тужилац Бранко Митровић оцијенио је да је изречена казна минимална те да није адекватна.

"Чињенично стање се не спори, само висина казне. Према наводима у жалби оптужени је планирао и припремао кривично дјело. Био је у комбинезону и имао маску и палицу", казао је Митровић.

Са друге стране, Миљкан Пуцар, Марковићев адвокат, рекао је да је у овом случају почињен велики број повреда судског поступка те да је оптуженом нанесена неправда.

"Марковић не бјежи од одговорности и неспорно је да је жена повријеђена, али он није имао намјеру да је убије и овдје се не ради о покушају убиства", рекао је Пуцар.

Марковић, иначе бивши директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа, рекао је да се каје због свега и да нема ријечи које би могле изразити његово жаљење.

"Спреман сам да одговарам за оно што сам урадио, али не за оно што нисам. Јако ми је жао због свега", рекао је он.

Према ранијој пресуди, он је Кесеровићеву напао 5. децембра 2016. године у подземној гаражи у бањалучкој Улици Светозара Марковића. Наводи се да ју је претукао дрвеном палицом обложеном најлоном. Покушао ју је, како је наведено, угурати у возило, али није успио, па јој је стао ногом за врат и наставио да је туче. Њену вриску чули су пролазници, а он је убрзо ухваћен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана