Tužilaštvo mijenja optužnicu protiv bivših inspektora

N. T.
Tužilaštvo mijenja optužnicu protiv bivših inspektora

Banjaluka - Republičko tužilaštvo izmijenilo je optužnicu protiv bivših policijskih inspektora Ognjena Stijaka (34) iz Kostajnice i Srđana Radulovića (34) iz Banjaluke, koji su optuženi za šverc droge.

Tužilac Živana Bajić pojasnila je da je izmijenjen činjenični dio i pravna kvalifikacija u jednom krivičnom djelu i zatražila da pročita optužnicu. Tome su se usprotivili advokati odbrane Milan Romanić i Marinko Brkić, jer kako kažu, materijalni dokazi im nisu dostavljeni na vrijeme, pa je odlučeno da će se izmijenjena optužnica čitati na sljedećem ročištu. Tokom jučerašnjeg suđenja bivši šef za istrage Specijalnog tužilaštva Srpske Darko Ilić u sudu je izjavio da tokom istrage u ovom predmetu nije bilo pritisaka na svjedoka Gorana Bošnjaka.

- On je sam došao i dao izjavu, a želio je da se nagodi s tužilaštvom. Ništa nije bilo sporno pri njegovom svjedočenju, niti je ko vršio pritisak - kazao je Ilić, koji je donedavno bio načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, a sada je savjetnik ministra unutrašnjih poslova Srpske.

Zbog tvrdnji Bošnjaka da je na njega vršen pritisak, Ustavni sud BiH je ukinuo presudu kojom su Radulović i Stijak bili osuđeni na 16 godina i pet mjeseci zatvora. Tužilaštvo je zbog toga i pozvalo Ilića za svjedoka kako bi se utvrdilo da li je bilo pritisaka. Izjavi Ilića prigovorili su advokati odbrane, kao i optuženi, jer, kako tvrde, on nema kredibilitet. Radulovića i Stijaka terete da su bili dio grupe koja je preprodavala drogu od 2011. do 2013. Prodajom je rukovodio Radulović, koji je i angažovao narko-dilera Bošnjaka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana