Тужилаштво мијења оптужницу против бивших инспектора

Н. Т.
Тужилаштво мијења оптужницу против бивших инспектора

Бањалука - Републичко тужилаштво измијенило је оптужницу против бивших полицијских инспектора Огњена Стијака (34) из Костајнице и Срђана Радуловића (34) из Бањалуке, који су оптужени за шверц дроге.

Тужилац Живана Бајић појаснила је да је измијењен чињенични дио и правна квалификација у једном кривичном дјелу и затражила да прочита оптужницу. Томе су се успротивили адвокати одбране Милан Романић и Маринко Бркић, јер како кажу, материјални докази им нису достављени на вријеме, па је одлучено да ће се измијењена оптужница читати на сљедећем рочишту. Током јучерашњег суђења бивши шеф за истраге Специјалног тужилаштва Српске Дарко Илић у суду је изјавио да током истраге у овом предмету није било притисака на свједока Горана Бошњака.

- Он је сам дошао и дао изјаву, а желио је да се нагоди с тужилаштвом. Ништа није било спорно при његовом свједочењу, нити је ко вршио притисак - казао је Илић, који је донедавно био начелник Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС, а сада је савјетник министра унутрашњих послова Српске.

Због тврдњи Бошњака да је на њега вршен притисак, Уставни суд БиХ је укинуо пресуду којом су Радуловић и Стијак били осуђени на 16 година и пет мјесеци затвора. Тужилаштво је због тога и позвало Илића за свједока како би се утврдило да ли је било притисака. Изјави Илића приговорили су адвокати одбране, као и оптужени, јер, како тврде, он нема кредибилитет. Радуловића и Стијака терете да су били дио групе која је препродавала дрогу од 2011. до 2013. Продајом је руководио Радуловић, који је и ангажовао нарко-дилера Бошњака.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана