Tužilaštvo će tražiti pritvor za tri lica zbog nesreće na gradilištu

Srna
Tužilaštvo će tražiti pritvor za tri lica zbog nesreće na gradilištu

Sarajevo - Kantonalno tužilaštvo Sarajevo uputiće prijedlog Kantonalnom sudu za određivanje pritvora za trojicu rukovodilaca firme "Famus gradnja tri", čija su dvojica radnika poginula, a jedan teško povrijeđen kada se obrušila skela sa objekta u izgradnji u Sarajevu, potvrđeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji.

Pritvor će biti predložen za direktora firme Kemala Karahmeta, tehničkog direktora Miralema Jahića i rukovodioca gradilišta Dženana Hadžema.

"Nakon što su kantonalni tužioci ispitali osumnjičene u prisustvu njihovog branioca odlučeno je da Kantonalnom sudu bude podnesen prijedlog za određivanje pritvora za ova tri lica jer postoji osnovana sumnja da su počinili teško krivično djelo protiv opšte bezbjednosti i imovine u vezi sa krivičnim djelom nepravilno i nepropisno izvođenje građevinskih radova", rekao je Srni portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Alem Hamzić.

On je napomenuo da Kantonalni sud Sarajevo ima zakonski rok od 24 časa da odluči o ovom zahtjevu Kantonalnog tužilaštva.

"Famus gradnja tri" je firma koja gradi objekat u ulici Hiseta na Marijin-Dvoru u Sarajevu, na kojem se 28. januara desila teška nesreća.

Povodom nesreće u centru Sarajeva reagovalo je i udruženje građana Pokret za socijalnu pravdu koje je zatražio hitne disciplinske postupke protiv odgovornih rukovodilaca i službenika nadležnih službi i inspekcija opštine Centar čija je odgovornost nadzor nad provođenjem propisa o bezbjednosti gradilišta i građevinskih radova.

Pokret za socijalnu pravdu traži i hitno obustavljanje radova na svim gradilištima na području opštine Centar koje će ostati na snazi dok se ne usklade uslovi rada sa važećim propisima o bezbjednosti.

Dvojica radnika, koja su poginula u ovoj nesreći danas su sahranjena, a radnik koji je tom prilikom povrijeđen nalazi se van životne opasnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana