Тужилаштво ће тражити притвор за три лица због несреће на градилишту

Срна
Тужилаштво ће тражити притвор за три лица због несреће на градилишту

Сарајево - Кантонално тужилаштво Сарајево упутиће приједлог Кантоналном суду за одређивање притвора за тројицу руководилаца фирме "Фамус градња три", чија су двојица радника погинула, а један тешко повријеђен када се обрушила скела са објекта у изградњи у Сарајеву, потврђено је Срни у овој правосудној институцији.

Притвор ће бити предложен за директора фирме Кемала Карахмета, техничког директора Миралема Јахића и руководиоца градилишта Џенана Хаџема.

"Након што су кантонални тужиоци испитали осумњичене у присуству њиховог браниоца одлучено је да Кантоналном суду буде поднесен приједлог за одређивање притвора за ова три лица јер постоји основана сумња да су починили тешко кривично дјело против опште безбједности и имовине у вези са кривичним дјелом неправилно и непрописно извођење грађевинских радова", рекао је Срни портпарол Тужилаштва Кантона Сарајево Алем Хамзић.

Он је напоменуо да Кантонални суд Сарајево има законски рок од 24 часа да одлучи о овом захтјеву Кантоналног тужилаштва.

"Фамус градња три" је фирма која гради објекат у улици Хисета на Маријин-Двору у Сарајеву, на којем се 28. јануара десила тешка несрећа.

Поводом несреће у центру Сарајева реаговало је и удружење грађана Покрет за социјалну правду које је затражио хитне дисциплинске поступке против одговорних руководилаца и службеника надлежних служби и инспекција општине Центар чија је одговорност надзор над провођењем прописа о безбједности градилишта и грађевинских радова.

Покрет за социјалну правду тражи и хитно обустављање радова на свим градилиштима на подручју општине Центар које ће остати на снази док се не ускладе услови рада са важећим прописима о безбједности.

Двојица радника, која су погинула у овој несрећи данас су сахрањена, а радник који је том приликом повријеђен налази се ван животне опасности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана