Tuča migranata u Velikoj Kladuši: Libijac ubo nožem Palestinca

nezavisne.com
Tuča migranata u Velikoj Kladuši: Libijac ubo nožem Palestinca

Foto: Ilustracija đ Tuča migranata u Velikoj Kladuši: Libijac ubo nožem Palestinca

Velika Kladuša - Policajci su u Velikoj Kladuši uhapsili Z.S. (33) iz Libije, koji je osumnjičen da je u utorak naveče ubo nožem Palestinca Nj.S. (52).

Palestinac je povrijeđen u tuči, koja je izbila između više migranata u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u sklopu jednog tržnog centra u Velikoj Kladuši. U ovoj tuči pričinjena je i određena materijalna šteta.

Z.S. se najprije sukobio s Palestincem pa ga ubo nožem u lijevu nogu.

Nakon što mu je ukazana prva pomoć u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši, povrijeđeni migrant je hospitaliziran u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, gdje se trenutno nalazi.

"Policiji se u utorak obratila radnica ugostiteljskog objekta i prijavila da je došlo do fizičkog obračuna između stranih državljana, od kojih je jedan povrijeđen", izjavila je Snežana Galić, portparol MUP-a USK.

Dodala je da su dolaskom na lice mjesta policijski službenici zatekli povrijeđenog Nj.S. iz Palastine, koji je zadobio lakše tjelesne povrede.

"Sve osobe koje su zatečene s povrijeđenim licem, strani državljani migranti, posjedovali su potvrde o iskazanoj namjeri za podnošenje zahtjeva za azil u BiH. Policijski službenici identifikovali su osumnjičenog te ga pronašli, a radi se o Z.S. iz Libije, nad kojim je zavedena kriminalistička istraga", rekla je Galićeva.

Prema njenim riječima, ovo je prvi ozbiljniji incident na području USK u kojem su sudjelovali migranti, čiji je broj osjetno povećan u posljednje vrijeme, posebno na području Velike Kladuše.

Veliki broj njih posljednjih nekoliko sedmica bezuspješno pokušava preći preko granice s Hrvatskom i nastaviti put prema zapadnoj Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana